σημαια

ανόρθωση χειλιών - lip lift

Ανόρθωση χειλιών – lip lift: νεανικά χείλη, χαρούμενο πρόσωπο!

extra_toc

   Ομορφότερο, νεανικότερο πρόσωπο με ανόρθωση χειλιών   

  Τα «γεμάτα», καλοσχηματισμένα, ελκυστικά χείλη θεωρούνται σημάδι υγείας, ομορφιάς, νεότητας, με το ρόλο τους στη συναισθηματική έκφραση να είναι πρωταγωνιστικός…γι’αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη η μεγάλη δημοφιλία της ανόρθωσης χειλιών – lip lift!

   Το άνω χείλος, ανατομικά, διακρίνεται σε 2 μέρη: το λευκό άνω χείλος (από τη βάση της μύτης μέχρι το περίγραμμα του χείλους) και το κόκκινο άνω χείλος (το υπόλοιπο άνω χείλος κάτω από το περίγραμμα). Με την πάροδο του χρόνου, λόγω της μειωμένης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, το λευκό άνω χείλος έχει την τάση να χαλαρώνει, να τεντώνει και να γίνεται πιο μακρύ, ενώ το κόκκινο άνω χείλος χάνει τον όγκο του και «γυρνά» προς τα μέσα, προσδίδοντας πιο λεπτή εμφάνιση στα χείλη. Επιπλέον, μπορεί να σχηματιστούν ρυτίδες -οι χαρακτηριστικές «ρυτίδες του καπνιστή»- με παράλληλη πτώση των γωνιών των χειλιών, προσδίδοντας «λυπημένη» έκφραση στο πρόσωπο. Συνήθως η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με υαλουρονικό οξύ, αφού το «γέμισμα» των χειλιών θα «βαρύνει» περαιτέρω τον ήδη χαλαρωμένο και πτωτικό ιστό.

   Σε αυτή την περίπτωση –όπως και σε περιπτώσεις όπου το άνω χείλος είναι πολύ λεπτό ή μακρύ λόγω κατασκευής και όχι πάντα λόγω ηλικίας ή υπάρχουν ασυμμετρίες ή ατέλειες στο περίγραμμα που δεν διορθώνονται με υαλουρονικό- τη λύση δίνει το lip lift.

  Η ανόρθωση χειλιών αποτελεί μια γρήγορη και ανώδυνη επέμβαση, που μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου. Συνίσταται στη μείωση της απόστασης μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους, με την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος μεταξύ τους. Αυτό επιτυγχάνεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό μέσω μιας αδιόρατης τομής στη βάση της μύτης.

sxediasmos lip lift blog2 teliko

   Η επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση, με μόνη σύσταση να αποφεύγονται τα πρώτα 24ωρα η έντονη σωματική δραστηριότητα, τα βάρη και το σκύψιμο. Σε μία περίπου εβδομάδα αφαιρούνται τα ράμματα, οπότε και θα έχει υποχωρήσει το πιθανό ήπιο οίδημα, επιτρέποντας στο αισθητικό αποτέλεσμα να αναδειχτεί ακόμα περισσότερο.

lip lift apotelesma table blog2

   Τα οφέλη του lip lift είναι πολλαπλά:

  • Ενίσχυση του όγκου των χειλιών – «σαρκώδη», «γεμάτα» χείλη
  • Συμμετρικά χείλη σε αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο
  • Βελτιωμένο σχήμα / περίγραμμα χειλιών
  • Διακριτική εμφάνιση της άνω οδοντοστοιχίας
  • Ανόρθωση των πτωτικών γωνιών του στόματος – διόρθωση της «λυπημένης» έκφρασης
  • Εξάλειψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων – περιστοματική αναζωογόνηση
  • Μεγαλύτερη εκφραστικότητα των χειλιών
  • Ελκυστικότερο χαμόγελο
  • Ομορφότερο και νεανικότερο πρόσωπο
  • Μόνιμο αποτέλεσμα – μειωμένη ανάγκη για ενέσιμο filler

lip lift anorthosi xeiliwn photo prin kai meta

 

Search