σημαια

Botox : η «γομολάστιχα» που σβήνει τα σημάδια της γήρανσης

Botox - Μπότοξ

extra_toc

Μπότοξ: αποτελεσματική αντιμετώπιση των ρυτίδων με φυσικό αποτέλεσμα

   Το μπότοξ (ή αλλιώς οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης) είναι η πιο γνωστή και διαδεδομένη μέθοδος για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Η δράση του «μπλοκάρει» την ακετυλχολίνη, που είναι η ουσία, με την οποία δίνουν εντολή τα νεύρα για την κίνηση των μυών του προσώπου. Για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η δράση του, οι ρυτίδες σταματούν…να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

   Γιατί το μπότοξ είναι τόσο δημοφιλές;

  Την τελευταία δεκαετία έχει αυξηθεί κατακόρυφα η χρήση του botox, με συνέπεια να αποτελεί την κορυφαία μη επεμβατική εφαρμογή, ειδικά από την ηλικία των 35 ετών και πάνω. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αποτελεσματικότητά του ειδικά στις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου, στις κάθετες ρυτίδες ανάμεσα στο μεσόφρυο, στις ρυτίδες στο έξω μέρος των ματιών, δηλαδή το «πόδι της χήνας», στις «πεσμένες γωνίες» του προσώπου, στην ανόρθωση των «πεσμένων» φρυδιών αλλά και στο λαιμό για τις πιο μεγάλες ηλικίες.

κλείστε ραντεβού site 2

   Ποια είναι η διαφορά του μπότοξ από το υαλουρονικό οξύ;

 Το μπότοξ αδρανοποιεί προσωρινά τους υπεύθυνους μύες του προσώπου, με αποτέλεσμα την εξάλειψη ή απάλυνση των ρυτίδων. Σε περίπτωση που κάποιες ρυτίδες έχουν μονιμοποιηθεί και έχουν μεγαλύτερο βάθος, π.χ. μεσόφρυο, χρησιμοποιείται, συνδυαστικά, το υαλουρονικό οξύ για «γέμισμα» ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

   Πώς πραγματοποιείται η εφαρμογή του  μπότοξ;

   Το μπότοξ έχει σύντομη, ανώδυνη αλλά όχι απλή διαδικασία εφαρμογής, καθώς και σχετικά μικρό κόστος.

   Με τη χρήση μικροσκοπικής βελόνας εγχύεται η απαιτούμενη ποσότητα του ενέσιμου υλικού στα επιλεγέντα σημεία του προσώπου. Η έκταση των ρυτίδων σας και, γενικά, οι αισθητικές σας ανάγκες θα καθορίσουν τον αριθμό των εγχύσεων και τη δόση, που θα χρησιμοποιηθεί. Στόχος μας είναι η επίτευξη ενός φυσικού αποτελέσματος, που θα επιτρέπει την εκφραστικότητα και η αποφυγή μιας «παγωμένης» έκφρασης, που να προδίδει την εφαρμογή του μπότοξ.

  Η πραγματοποίηση της διαδικασίας με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας ελαχιστοποιεί ακόμα και την παραμικρή αίσθηση ενόχλησης, ενώ τυχόν τοπικοί ερεθισμοί στα σημεία της έγχυσης του μπότοξ υποχωρούν γρήγορα και μπορούν να καλυφθούν με make up. Το αποτέλεσμα –ένα νεανικότερο, πιο ξεκούραστο πρόσωπο- είναι ορατό μετά από λίγες μέρες, ενώ για τη διατήρησή του υπάρχει η ανάγκη για επανάληψη μετά από 6 μήνες.

   Τι να προσέξω μετά την εφαρμογή του μπότοξ;

 Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Ωστόσο, τις πρώτες ώρες αποφύγετε ενέργειες όπως το τρίψιμο, την πίεση στο σημείο της εφαρμογής, καθώς και έντονα θερμικά ερεθίσματα.

   Αν επιλέξω να μη συνεχίσω το μπότοξ τι θα συμβεί;

  Η διακοπή ύστερα από οποιοδήποτε χρόνο χρήσης του μπότοξ δεν δημιουργεί καμία επιπλοκή, απεναντίας το δέρμα έχει «ξεκουραστεί» για το διάστημα των εφαρμογών. Επομένως, το πρόσωπό σας όχι μόνο δεν θα είναι σε χειρότερη κατάσταση απ’ό,τι πριν αλλά θα έχετε «κερδίσει» χρόνια, αφού η επιδερμίδα σας θα διατηρείται σε καλή κατάσταση.

   Μπορεί το μπότοξ να βελτιώσει και την υγεία μου;

   Το μπότοξ, εκτός από τη χρήση του για αισθητική βελτίωση, χρησιμοποιείται και για ιατρικούς λόγους. Έτσι, άλλες συχνές εφαρμογές του είναι η αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας (μασχάλες, παλάμες και πέλματα), των ημικρανιών,  του σπασμού των βλεφάρων (τικ) και του σπασμού του μασητήρα μυ και της άρθρωσης της κάτω γνάθου.

κλείστε ραντεβού site 2

   Γιατί να επιλέξω πλαστικό χειρουργό για το μπότοξ μου;

  Η διαδικασία εφαρμογής του μπότοξ απαιτεί εξειδίκευση. Ο πλαστικός χειρουργός είναι εκείνος που γνωρίζει σε βάθος την ανατομία του προσώπου και τους μύες από τους οποίους αποτελείται και εξασφαλίζει ασφαλή και άρτια εφαρμογή αλλά και την έγχυση στα ακριβή σημεία για την επίτευξη του φυσικού αποτελέσματος.

  Αν, λοιπόν, θέλουμε το πρόσωπό μας να μην «προδίδει» την εφαρμογή του μπότοξ, επιλέγουμε έμπειρο πλαστικό χειρουργό και όχι οποιαδήποτε αυτόκλητη στις ενέσιμες θεραπείες ειδικότητα, που δεν διαθέτει τη συνολική εμπειρία να τις εφαρμόσει.

Search