σημαια

Αυτόλογο λίπος: η τελευταία λέξη της πλαστικής χειρουργικής

Αυτόλογο Λίπος

extra_toc

 Έγχυση λίπους (MICRO FAT GRAFTING)

 Με τοπική αναισθησία αναρροφάται μικρή ποσότητα λίπους από το ίδιο μας το σώμα  και αφού επεξεργασθεί κατάλληλα, εγχύεται στα σημεία που θέλουμε να διορθώσουμε.

Τέτοια σημεία είναι:

  • το άνω βλέφαρο, όπου διορθώνουμε την πτώση του «φρυδιού» και την όψη του βαθουλωμένου ματιού
  • το κάτω βλέφαρο και το ζυγωματικό, όπου διορθώνουμε την αύλακα μεταξύ του κάτω βλεφάρου και της παρειάς, τις «σακούλες» στα κάτω βλέφαρα, την επιπέδωση των ζυγωματικών λόγω ατροφίας του λίπους, τους μαύρους κύκλους στα μάτια
  • οι ρινοπαρειακές αύλακες
  • οι ρυτίδες «μαριονέττας» που ξεκινούν από τη γωνία του στόματος και κάτω
  • τα χείλη
  • το μεσόφρυο
  • το περίγραμμα της κάτω γνάθου
  • η ραχιαία επιφάνεια των χεριών για πιο νεανική όψη

  Η έγχυση λίπους στο πρόσωπο προκαλεί ένα μικρό οίδημα που υποχωρεί συνήθως σε 2-3 ημέρες, επίσης δεν έχει καμία απολύτως αλλεργική αντίδραση, ενώ τα αποτελέσματα έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τα συνθετικά εμφυτεύματα, αφού όμως ίσως χρειαστεί και μια δεύτερη επανάληψη.

  Βλαστοκύτταρα (NANO FAT GRAFTING)

  Είναι ό,τι πιο μοντέρνο έχει να επιδείξει μέχρι τώρα η Πλαστική Χειρουργική. Αφού ολοκληρωθεί η προηγούμενη διαδικασία συλλογής, επεξεργασίας κι έγχυσης του λίπους, ακολουθεί ένα περαιτέρω στάδιο επεξεργασίας του λίπους. Κατά το στάδιο αυτό αφαιρούνται όλα τα λιποκύτταρα και το υγροποιημένο διάλυμα, πλούσιο σε βλαστοκύτταρα, εγχύεται με τη μέθοδο της μεσοθεραπείαςκάτω από την επιδερμίδα.

  Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά στην ανανέωση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού και στο «ντεκολτέ». Επίσης, πολύ αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα για τους μαύρους κύκλους στα μάτια, για τις ουλές και για τις πρώιμες κόκκινες ραβδώσεις (ραγάδες) στην κοιλιά, στο στήθος και στα μπράτσα.

   Η αυτόλογη μεταφορά λίπους αποτελεί μια ασφαλή, καλά ανεκτή διαδικασία, αφού πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο- επομένως αναίμακτη και ανώδυνη- που είναι, επιπλέον, η μοναδική που ανανεώνει το δέρμα από μέσα προς τα έξω. Τα αποτελέσματα της αυτόλογης μεταφοράς λίπους είναι φυσικά, μακροχρόνια και ορατά από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Search