σημαια

Needling: μια δημοφιλής τεχνική αντιγήρανσης

Needling

extra_toc

Needling: ανώδυνη λύση αντιγήρανσης

  Επειδή η τάση που επικρατεί σήμερα στην κοσμητική ιατρική είναι η πρόληψη, το needling αποτελεί μια ανώδυνη λύση αντιγήρανσης. Πρόκειται για μια καινούρια μέθοδο ανάπλασης, που στόχο έχει τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, παράγοντας νέο κολλαγόνο. Παράλληλα μειώνει τις λεπτές ρυτίδες και τις ουλές από ακμή, ενώ βελτιώνει την όψη και τη χροιά του δέρματος.

  Η μέθοδος εφαρμόζεται με τη χρήση της συσκευής του Roll-cit. Πρόκειται για μία συσκευή με τη μορφή κυλίνδρου που στην επιφάνειά της περιέχει μικροσκοπικές βελόνες. Με την εφαρμογή του πάνω στο δέρμα η βελόνα εισέρχεται μέσα στην επιδερμίδα δίχως να την καταστρέφει, ενώ όταν εξέρχεται η οπή που έχει δημιουργηθεί κλείνει αμέσως. Ο απειροελάχιστος αυτός τραυματισμός του δέρματος δημιουργεί την ανάπλασή του. Δηλαδή, με τον τραυματισμό αυτό διεγείρονται όλοι οι μηχανισμοί της επούλωσης που συνεπάγεται δημιουργία νέου κολλαγόνου.

   Με το needling αντιμετωπίζεται η χαλάρωση του δέρματος, οι δυσχρωμίες, οι λεπτές ρυτίδες, οι ουλές, ενώ τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά στις ραβδώσεις του δέρματος της κοιλιάς μετά την εγκυμοσύνη ή μετά από απώλεια βάρους. Η εφαρμογή του γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία (εφαρμογή αναισθητικής κρέμας). Συνήθως απαιτούνται 4-6 συνεδρίες σε μεσοδιάστημα 20 ημερών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Τα αποτελέσματα του needling αρχίζουν να φαίνονται μετά την πρώτη εβδομάδα και ολοκληρώνονται μετά από 2 μήνες. 

Search