σημαια

Sixth Bergamo Open Rhinoplasty Course

Συνέδριο Ανοιχτής Ρινοπλαστικής στην Ιταλία

extra_toc

 Τα πάντα για τη ρινοπλαστική

  Ο πλαστικός χειρουργός Άρης Νταμάγκας συμμετείχε στο 6ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ανοιχτής Ρινοπλαστικής – Sixth Bergamo Open Rhinoplasty Course, που πραγματοποιήθηκε στις 14-17 Μαρτίου 2018 στο Μπέργκαμο της Ιταλίας. Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης και ενημέρωσης για την επέμβαση, που βρίσκεται υψηλά στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα, δεν μπορούσε να απουσιάζει από το κορυφαίο αυτό επιστημονικό γεγονός, ένα από τα σημαντικότερα συμπόσια ρινοπλαστικής διεθνώς. 

   Στις 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρινοπλαστικής (Rhinoplasty Society of Europe) –στην οποία έγινε δεκτός ως μέλος- όπου συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις στη ρινοπλαστική. Το επόμενο τριήμερο έλαβε χώρα το Open Rhinoplasty Course, που παρείχε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της πιο απαιτητικής επέμβασης της πλαστικής χειρουργικής, μέσα από διαλέξεις, panels, εκπαιδευτικά video, videopanels. Πλαστικοί χειρουργοί από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, συζήτησαν για νέες ανατομικές έννοιες και τεχνικές ρινοπλαστικής, ανέδειξαν καινοτομίες, ενώ, μέσα από masterclasses, καταξιωμένοι ειδικοί στη ρινοπλαστική παρουσίασαν εξειδικευμένα θέματα στους συναδέλφους τους, όπως η διαμόρφωση ακρορρινίου, η δευτερογενής ρινοπλαστική, η διαχείριση επιπλοκών στη ρινοπλαστική.

  Το περιεκτικό και δυνατό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε, μεταξύ άλλων,  τη χρήση εξειδικευμένων ραμμάτων και το ρόλο των μοσχευμάτων στη σύγχρονη ρινοπλαστική, την ψυχολογία των υποψήφιων για ρινοπλαστική, την επίτευξη φυσικών αποτελεσμάτων -χωρίς το στίγμα της επέμβασης- και των τέλειων αναλογιών στη ρινοπλαστική, τη διόρθωση της μύτης μετά από αποτυχημένη ρινοπλαστική, τη χρήση βλαστοκυττάρων στη ρινοπλαστική, τη διατήρηση της αρρενωπότητας στην περίπτωση της ανδρικής ρινοπλαστικής αλλά και την προσαρμογή της επέμβασης σε ενδιαφερόμενους με διαφορετικά από τα καυκάσια χαρακτηριστικά (Λατίνοι, Σλάβοι, Ινδιάνοι κ.ά.).

Search