σημαια

mommy makeover

Mάθε τα πάντα για το mommy makeover

extra_toc

 Mommy makeover: αυξητική στήθους, ανόρθωση στήθους, κοιλιοπλαστική, λιποαναρρόφηση για όμορφες μητέρες   

   Η μητρότητα αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Μπορεί η διαδικασία του τοκετού να είναι μια δύσκολη εμπειρία, αλλά τα «λάφυρα» της μητρότητας συχνά επισκιάζουν ακόμα και τις οδυνηρές αναμνήσεις της γέννας.

   Έτσι, μαζί με τα συναισθήματα της χαράς και της ικανοποίησης, πολλές γυναίκες βιώνουν απογοήτευση βλέποντας ραγάδες και εναποθέσεις λίπους στο σώμα τους, με τις οποίες δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ πριν και αναζητούν τρόπους για να επιστρέψουν στη σωματική μορφή που είχαν πριν την εγκυμοσύνη. Μια από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους που επιλέγουν είναι το mommy makeover, μια σειρά επεμβάσεων με στόχο τη σμίλεψη των περιοχών που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την εγκυμοσύνη και την ενίσχυση της γυναικείας αυτοπεποίθησης.

     Επεμβάσεις που αποτελούν το mommy makeover
     Ο αριθμός και το είδος των επεμβάσεων ποικίλλουν ανά άτομο, αλλά σε γενικές γραμμές οι γυναίκες που στρέφονται στο mommy makeover αναζητούν επεμβάσεις για τη βελτίωση της εμφάνισης του στήθους και της κοιλιάς τους. Έτσι, ιδιαίτερα δημοφιλείς επεμβάσεις αναδεικνύονται η αυξητική στήθους, η ανόρθωση στήθους, η κοιλιοπλαστική και η λιποαναρρόφηση - λιπογλυπτική. Επίσης, οι γυναίκες που έχουν αναπτύξει περίσσεια λίπους στα χέρια ή στα πόδια μπορεί να επιλέξουν βελτιώσεις σε αυτές τις περιοχές, ενώ όσες επιθυμούν πιο καλοσχηματισμένα οπίσθια προχωρούν σε  ανόρθωση γλουτών. 

    Ποια είναι η σωστή στιγμή να σκεφτώ το mommy makeover; 

    Οι πλαστικοί χειρουργοί προτείνουμε την προσεκτική αξιολόγηση των χρονοδιαγραμμάτων πριν να προχωρήσετε. Οι καταστάσεις διαφέρουν ανά άτομο, γι’αυτό είναι σημαντικό να συζητήσετε τις προϋποθέσεις υποβολής σας στη διαδικασία αυτή με τον πλαστικό χειρουργό σας. Ως καλή υποψήφια θεωρείται η γυναίκα που είναι υγιής, σε καλή φυσική κατάσταση, έχει τελειώσει με τις εγκυμοσύνες και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία του θηλασμού. Δε συνιστάται να επιλέξει την αισθητική χειρουργική κατά τη διάρκεια αλλαγών στη ζωή της ή με την προσδοκία να επιλύσει συναισθηματικά θέματα μέσω αυτής (όπως π.χ. την επιλόχεια κατάθλιψη, για την οποία χρειάζεται να λάβει βοήθεια από τους κατάλληλους επαγγελματίες). Γι’αυτό, οι νέες μητέρες καλό είναι να περιμένουν τουλάχιστον έξι μήνες πριν υποβληθούν στο mommy makeover, ενώ η συνομιλία με τον πλαστικό χειρουργό αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για την επιτυχία της διαδικασίας.

     Πώς είναι η περίοδος ανάρρωσης; 

     Ο χρόνος ανάρρωσης διαφέρει ανάλογα με τον αριθμό και τη βαρύτητα των επιλεγμένων επεμβάσεων. Αν οι γυναίκες επιλέξουν να υποβληθούν σε πολλές επεμβάσεις ταυτόχρονα, τότε μειώνουν τη διάρκεια του χρόνου ανάρρωσης. Ωστόσο, αν χρειάζεται να περιμένουν αρκετές εβδομάδες μεταξύ των επεμβάσεων, η ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει κάποιες επιπλέον βδομάδες ή μήνες.

     Τι χρειάζεται να λάβω υπόψη μου;

     Συνιστούμε στις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν περισσότερα παιδιά στο μέλλον να περιμένουν, κυρίως επειδή τα αισθητικά αποτελέσματα μπορεί να αλλάξουν σημαντικά μετά από μια άλλη εγκυμοσύνη. Η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους, είτε προκαλείται από νέα εγκυμοσύνη είτε από επιλογές στον τρόπο ζωής, μπορούν, επίσης, να αλλάξουν το σχήμα του σώματος και να καταστρέψουν τα αισθητικά αποτελέσματα. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι γυναίκες χρειάζεται να είναι σίγουρες ότι θα συζητήσουν τις προσδοκίες, τις επιθυμίες και τις ανησυχίες τους με έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό πριν από τις επεμβάσεις τους. 

Search