σημαια

αυξητική στήθους συνδυαστικά με ανόρθωση στήθους

Το τέλειο στήθος

extra_toc

   Αυξητική στήθους και ανόρθωση στήθους για ιδανικό αισθητικό αποτέλεσμα

   Για την πλειοψηφία των γυναικών, ο απώτερος στόχος της αυξητικής στήθους είναι πιο γεμάτοι, καλοσχηματισμένοι μαστοί και ελκυστικότερο ντεκολτέ. Ωστόσο, η προσθήκη όγκου από μόνη της μπορεί να μην είναι αρκετή για την επίτευξη της επιθυμητής εμφάνισης, ιδιαίτερα για τις γυναίκες με «πεσμένο» στήθος. Όμως, με το συνδυασμό αυξητικής και ανόρθωσης στήθους, είναι δυνατή η απόκτηση μιας  βελτιωμένης θέσης, μεγέθους και σχήματος στήθους.


     Αξιολογώντας τη χαλάρωση του στήθους
    Οι γυναίκες, των οποίων το στήθος είναι ήδη σε υψηλή θέση, μπορούν να αυξήσουν τον όγκο του με ενθέματα σιλικόνης, διατηρώντας παράλληλα το υπάρχον νεανικό προφίλ του. Ωστόσο, για τις γυναίκες που παρατηρούν σημαντική χαλάρωση στο στήθος τους, η ανόρθωση στήθους μπορεί να είναι απαραίτητη. Ο πρωταρχικός αποφασιστικός παράγοντας για την ανόρθωση είναι το πόσο μεγάλη είναι η παρούσα χαλάρωση. Η πτώση του μαστού συμβαίνει φυσιολογικά με την πάροδο του χρόνου, αν και πολλές γυναίκες που έχουν μείνει έγκυες παρατηρούν έναν μεγαλύτερο βαθμό χαλάρωσης, όπως και οι γυναίκες που έχουν χάσει μια σημαντική ποσότητα βάρους. Υπάρχουν τρεις βαθμίδες χαλάρωσης του στήθους, οι οποίες επηρεάζουν το είδος της επέμβασης που μπορεί να προταθεί: 
•Βαθμίδα Ι . Το κεντρικό σημείο της θηλής είναι στο ύψος της υπομάστιας πτυχής (της πτυχής όπου το κάτω μέρος του στήθους συνδέεται με το θωρακικό τοίχωμα). Αν είστε σε αυτή την κατηγορία, η αυξητική στήθους από μόνη της μπορεί να παρέχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. 
•Βαθμίδα ΙΙ. Εάν το κεντρικό σημείο της θηλής κυμαίνεται μεταξύ 1-3 εκατοστών κάτω από την υπομάστια πτυχή, η ανόρθωση στήθους μπορεί να μην είναι απαραίτητη ακόμα. 
•Βαθμίδα ΙΙΙ. Για απόσταση 3 ή και περισσότερων εκατοστών μεταξύ της υπομάστιας πτυχής και της θηλής, θεωρείται, γενικά, καλή ιδέα ο συνδυασμός αυξητικής και ανόρθωσης στήθους. Η θηλαία άλω και η θηλή θα επανασχεδιαστούν κατά τη διάρκεια της επέμβασης. 
    Επιπρόσθετα των παραπάνω βαθμίδων, υπάρχει η πιθανότητα το στήθος να είναι πεσμένο, ακόμη κι αν η θηλή παραμένει σε υψηλότερη θέση από την υπομάστια πτυχή. Οι γυναίκες, επίσης, μπορεί να επιθυμούν μια συνδυαστική ανόρθωση και αυξητική στήθους, ακόμα κι αν δεν είναι τεχνικά αναγκαίο να βελτιωθεί η αισθητική εμφάνιση του στήθους μετά την αυξητική. 


     Πολλαπλά τα οφέλη του συνδυασμού αυξητικής στήθους και ανόρθωσης στήθους
   Ενώ η πραγματοποίηση της αυξητικής και της ανόρθωσης στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί σε δυο εντελώς διαφορετικά χρονικά διαστήματα, η ταυτόχρονη πραγματοποίησή τους προσφέρει στη γυναίκα περισσότερα οφέλη, αφού το κόστος είναι χαμηλότερο, ενώ συνιστά πρακτική ευκολία η εξοικονόμηση χρόνου και η βίωση της διαδικασίας της ανάρρωσης μία μόνο φορά. Επιπλέον, αποφεύγονται οι κίνδυνοι των δύο ξεχωριστών χειρουργείων αλλά και η περίπτωση η γυναίκα να βιώσει αρνητικά συναισθήματα, λόγω πιθανών απογοητευτικών αποτελεσμάτων το χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο επεμβάσεων. Για όλους αυτούς τους λόγους, πολλές γυναίκες, όπως διαπιστώνω καθημερινά, προτιμούν να υποβληθούν σε αυξητική στήθους και μαστοπηξία ταυτόχρονα αντί να πραγματοποιήσουν τις επεμβάσεις αυτές σε δύο στάδια. Ενώ στο παρελθόν μερικοί πλαστικοί χειρουργοί πίστευαν ότι ο συνδυασμός αισθητικών επεμβάσεων μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών, είναι πλέον κοινά αποδεκτό και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί αυξητική και ανόρθωση στήθους στον ίδιο χρόνο με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

   Το ιδανικό τελικό αισθητικό αποτέλεσμα της συνδυαστικής αυξητικής και ανόρθωσης στήθους είναι σφριγηλότεροι, ανορθωμένοι και με τον επιθυμητό όγκο μαστοί. 

Search