σημαια

γυναικομαστία

Γυναικομαστία: tips για επιτυχημένη αντιμετώπιση

extra_toc

 Πώς θα απαλλαχτείτε με επιτυχία από τη γυναικομαστία

  Η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας –δηλαδή η μείωση του υπερτροφικού ανδρικού μαστού- είναι μια λύση την οποία αναζητούν όλο και περισσότεροι σύγχρονοι άνδρες, όλων των ηλικιών, για αρρενωπότερη εμφάνιση και βελτιωμένη ποιότητα ζωής. Χάρη στις σύγχρονες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής, η επέμβαση κατά της γυναικομαστίας είναι ασφαλής, ανώδυνη και ο ενδιαφερόμενος παίρνει εξιτήριο την ίδια ημέρα. Επομένως, το θέμα δεν είναι το καθαυτό χειρουργείο –το οποίο είναι υπόθεση μερικών ωρών (μία με μιάμιση ώρες)- αλλά πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος να γίνει και τι μπορείτε να κάνετε πριν και μετά την επέμβαση, για να εξασφαλίσετε και να διατηρήσετε το επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα. Αν, λοιπόν, ενδιαφέρεστε για την επέμβαση κατά της γυναικομαστίας, ενημερωθείτε για τα βήματα που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία της.

  1. Επιβεβαιώστε το πρόβλημα

  Είστε σίγουροι ότι ο αυξημένος όγκος του στήθους σας συνιστά γυναικομαστία; Κι αυτό γιατί η αποθήκευση επιπλέον λίπους στο στήθος, που μπορεί να εμφανίσει ένας υπέρβαρος, είναι ψευδογυναικομαστία. Αν, πάλι, αθλείστε έντονα, μπορεί να έχετε εμφανίσει το «στήθος του αθλητή», μια κατάσταση που οφείλεται στην υπερτροφία του μείζονος θωρακικού μυ και δεν πρέπει να συγχέεται με τη γυναικομαστία. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε αν το δικό σας πρόβλημα συνιστά αληθή γυναικομαστία είναι η επίσκεψη σε έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα εκτιμήσει την κατάσταση και το μέγεθος του προβλήματος, καθορίζοντας τους στόχους και τα οφέλη της επέμβασης.

  2. Αποκλείστε το ενδεχόμενο κακοήθειας

  Αν η διόγκωση στους μαστούς σας –ή και μόνο στον έναν (ετερόπλευρη γυναικομαστία)- εμφανίστηκε ξαφνικά και δεν υπάρχει αναφορά στο ιστορικό χρήσης κάποιων φαρμάκων, που ενοχοποιούνται γι’αυτό, τότε ο πλαστικός χειρουργός θα σας συστήσει την εξέταση και από χειρουργό μαστού για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κακοήθειας.

  3. Υποβληθείτε σε ορμονολογικό έλεγχο

  Πριν την επέμβαση ο πλαστικός χειρουργός θα σας συστήσει την πραγματοποίηση ειδικών ορμονολογικών εξετάσεων που σχετίζονται με το πρόβλημά σας. Αν κάνετε χρήση και κάποιας φαρμακευτικής αγωγής που μπορεί να ευθύνεται για τη διόγκωση του στήθους σας, ενημερώστε τον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα το συνεκτιμήσει με τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

  4. Επιλέξτε την κατάλληλη τεχνική

  Η τεχνική που θα επιλεγεί εξαρτάται από το βαθμό της γυναικομαστίας. Η επέμβαση, συνήθως, συνίσταται σε λιποαναρρόφηση και στην αφαίρεση της περίσσειας του μαζικού αδένα μέσω μιας μικροσκοπικής τομής στη θηλαία άλω. Εάν πρόκειται για μεγαλύτερου βαθμού γυναικομαστία (δευτέρου και τρίτου) τότε ίσως χρειαστεί και αφαίρεση δέρματος γύρω από τη θηλή και επανασυρραφή με ειδικό τρόπο με την τεχνική «πουγκιού» - purse string, η οποία θα εξασφαλίσει σχεδόν αδιόρατες ουλές. Σε συνεργασία με τον πλαστικό χειρουργό θα  επιλέξετε την τεχνική, με την οποία θα επιτευχθούν τα ιδανικά αισθητικά αποτελέσματα.

  5. Σταθεροποιηθείτε στο βάρος σας

  Συνήθως, τα περιττά κιλά επιδεινώνουν το πρόβλημα της υφιστάμενης γυναικομαστίας ή είναι από μόνα τους αιτία δημιουργίας ψευδογυναικομαστίας. Αν, λοιπόν, είστε παχύσαρκοι, φροντίστε να ακολουθήσετε άμεσα ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος και αναβάλλετε την επέμβαση γι’αργότερα. Είναι καίριας σημασίας η προσέγγιση ενός αποδεκτά ικανοποιητικού βάρους για την επιτυχία της επέμβασης και την επίτευξη του ιδανικού αποτελέσματος.

  6. Υιοθετήστε ρεαλιστικές προσδοκίες

  Η έκθεση σε πρότυπα ανδρικής ελκυστικότητας και σε εικόνες εξιδανικευμένων σωμάτων μπορούν, κάποιες φορές, να καλλιεργήσουν συγκρίσεις και ανέφικτες προσδοκίες από την αισθητική χειρουργική. Η συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό στην προεγχειρητική συνεδρία θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι μπορείτε να περιμένετε και τι όχι από την επέμβαση κατά της γυναικομαστίας, ώστε να βιώσετε υψηλά επίπεδα μετεγχειρητικής ικανοποίησης. Δεν πρέπει να ξεχνάτε το στόχο σας: ένα αρρενωπότερο στήθος, που να ταιριάζει, όμως, στο δικό σας σώμα. Επομένως, η εξατομίκευση και η επίτευξη της αρμονίας του στήθους σας με το υπόλοιπο σώμα σας θα συμβάλλουν καθοριστικά στο επιτυχημένο αποτέλεσμα της επέμβασης για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας.

  7. Ακολουθήστε τις μετεγχειρητικές οδηγίες

  Η πρώιμη μετεγχειρητική περίοδος είναι καίριας σημασίας για το επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα: προγραμματίστε να μείνετε μακριά από την εργασία για μία εβδομάδα, αφού η ξεκούραση και η τήρηση όλων των οδηγιών –που είναι ξεχωριστές για την κάθε περίπτωση- του πλαστικού χειρουργού θα βοηθήσουν στην ταχεία ανάρρωση και την οριστικοποίηση του αποτελέσματος.

  8. Προστατεύστε το αισθητικό αποτέλεσμα

  Για να μην ρισκάρετε το αισθητικό αποτέλεσμα που κερδίσατε με την επέμβασή σας, περιμένετε 2-3 βδομάδες μέχρι  να επιστρέψετε στο γυμναστήριο, αποφύγετε στην άμεση μετεγχειρητική περίοδο να σηκώνετε βάρη και περιορίστε την έντονη κίνηση των ώμων. Καλό είναι, επίσης, να προστατέψετε την περιοχή του στήθους με υψηλού δείκτη προστασίας αντιηλιακό, αν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο άμεσα μετά την επέμβασή σας.

  9. Αναδείξτε  το αισθητικό αποτέλεσμα

  Για να σας ανταμείψει το αποτέλεσμα εφ’όρου ζωής και να διασφαλίσετε τη μονιμότητά του, διατηρήστε ένα σταθερό σωματικό βάρος και αποφύγετε στο εξής τις μεγάλες αυξομειώσεις του. Επιπλέον, η υιοθέτηση ενός δραστήριου τρόπου ζωής και της καλής συνήθειας της σωματικής άσκησης, στην οποία περιλαμβάνεται και η εκγύμναση της περιοχής του στήθους, θα συντηρήσει και θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το αισθητικό σας αποτέλεσμα.

Search