σημαια

μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία: απαντήσεις στις έξι κορυφαίες ερωτήσεις σας

extra_toc

   Λύστε τις πιο συχνές απορίες για τη μεσοθεραπεία

  Μεσοθεραπεία προσώπου και σώματος: η έγχυση διαλύματος ουσιών (βιταμινών, ιχνοστοιχείων, υαλουρονικού οξέος, καφεΐνης, κ.ά) στον οργανισμό (μεσόδερμα), που έχει ως αποτέλεσμα την αναζωογόνηση και τη θρέψη του δέρματος. Γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας την επιλέγουν καθημερινά για να διατηρήσουν τη νεανική τους εικόνα, αναδεικνύοντάς την σε μια από τις πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής. Νιώστε ακόμη πιο οικείο τον όρο «μεσοθεραπεία», βρίσκοντας απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας. 

   Είναι η μεσοθεραπεία δοκιμασμένη στο πέρασμα του χρόνου;

   Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται στην κλινική πρακτική για πάνω από 50 χρόνια. Ο Γάλλος ιατρός Michel Pistor πραγματοποίησε κλινική έρευνα και καθιέρωσε τον όρο μεσοθεραπεία, εφαρμόζοντάς την για πρώτη φορά το 1952. Η Γαλλική Ακαδημία Ιατρικής αναγνώρισε τη μεσοθεραπεία ως τμήμα της κλασικής ιατρικής το 1987.

    Ποια είναι η συμβολή της μεσοθεραπείας στην ομορφιά;

  Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, προσφέροντας αναζωογόνηση, σύσφιξη, ελαστικό και νεανικότερο δέρμα. Εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση, εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων –αλλά και πρόληψή τους- φωτεινό και λαμπερό πρόσωπο, καθώς επίσης μείωση της κυτταρίτιδας –αναδεικνύοντας πόδια με σφριγηλότερη, λεία υφή- και καταπολέμηση της χαλάρωσης στο σώμα. 

   Σε ποια ηλικία μπορεί κάποιος να ξεκινήσει τη μεσοθεραπεία;

  Η μεσοθεραπεία επιτυγχάνει επιβράδυνση αλλά ακόμα και πρόληψη των σημαδιών της γήρανσης -για το λόγο αυτό έχει ονομαστεί εναλλακτικά «τεχνική αντιγήρανσης». Απευθύνεται, επομένως, σε όλα τα σύγχρονα άτομα, που είτε έχουν χάσει και θέλουν να ξανακερδίσουν τη λάμψη και την ελαστικότητα της επιδερμίδας τους, είτε θέλουν να τη διατηρήσουν και να προλάβουν τα σημάδια της γήρανσης.

   Πόσο άμεσα είναι τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν;

   Τα αποτελέσματα είναι ορατά λίγες μέρες μετά την εφαρμογή, ενώ αναδεικνύονται με την επανάληψη των συνεδριών, η συχνότητα των οποίων εξαρτάται από τις αισθητικές ανάγκες του κάθε ατόμου, είναι δηλαδή εξατομικευμένη. Συνήθως απαιτούνται 2-4 συνεδρίες ανά 20-30 μέρες για τους πρώτους μήνες και στη συνέχεια μια περιοδική συντήρηση.

  Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από την ποιότητα του υλικού, που θα χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός αλλά και το συνδυασμό του αποτελέσματος με υγιεινή διατροφή και άσκηση, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η περιοδική επανάληψη της εφαρμογής.

   Είναι επώδυνη η μεσοθεραπεία;

  Οι βελόνες, που χρησιμοποιούνται για την ενέσιμη μεσοθεραπεία, είναι πολύ λεπτές –και εννοείται μιας χρήσης για την απόλυτη ασφάλειά σας. Ωστόσο, η διαδικασία πραγματοποιείται με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας, που ελαχιστοποιεί ακόμα και την παραμικρή αίσθηση ενόχλησης.

   Τι είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

   Πρόκειται για τη μεσοθεραπεία, που πραγματοποιείται με τη χρήση ουσιών από τον ίδιο τον οργανισμό μας. Η πιο συνηθισμένη –και μακράν η καλύτερη- είναι η μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα από το  δικό μας λίπος (αυτόλογο). Ο πλαστικός χειρουργός αναρροφά λίπος από περιοχές του σώματος, όπου είναι ανεπιθύμητο και, ύστερα από ειδική επεξεργασία, εγχύει με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας κάτω από την επιδερμίδα το υγροποιημένο διάλυμα, που είναι πλούσιο σε βλαστοκύτταρα. Πρόκειται για τη μοναδική ελάχιστα επεμβατική τεχνική της πλαστικής χειρουργικής που ανανεώνει το δέρμα από μέσα προς τα έξω και εξασφαλίζει μακροχρόνια αισθητικά αποτελέσματα.

  Ο δεύτερος τύπος αυτόλογης μεσοθεραπείας συνίσταται στη λήψη μικρής ποσότητας αίματος και στη χρήση, ύστερα από ειδική επεξεργασία, των δικών μας αυξητικών παραγόντων (P.R.P.), οι οποίοι προάγουν διαδικασίες, που έχουν σαν αποτέλεσμα την ανανέωση και τη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας. 

Search