damagas.com

Edit Content
γιγαντομαστία

Πώς η γιγαντομαστία θα πάψει να αποτελεί πλέον πρόβλημα;

Οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν ένα πλούσιο, αισθησιακό στήθος. Τι γίνεται όμως όταν το μέγεθος του στήθους υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια του φυσιολογικού; Το υπερβολικά μεγάλο στήθος θέτει σημαντικά προβλήματα αντί να προκαλεί ευχαρίστηση ή να τονώνει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας. Σκεφτείτε πώς θα ήταν να έχετε να κουβαλάτε τόσο βάρος στο στέρνο σας καθημερινά, σε κάθε σας δραστηριότητα. Ειδικά αν πρόκειται για γιγαντομαστία, όπου ο ιστός των μαστών αυξάνεται σε υπερβολικό βαθμό, η δυσφορία που βιώνει η γυναίκα στην καθημερινότητά της καθίσταται σε αρκετές περιπτώσεις ανυπόφορη. 

 

 

Τι είναι η γιγαντομαστία;

 

Η γιγαντομαστία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο ιστός του μαστού μιας γυναίκας αυξάνεται αφύσικα, μερικές φορές μέσα σε λίγους μήνες. Αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει τον ένα ή και τους δύο μαστούς και εμφανίζεται σε διάφορους βαθμούς έκτασης. Μπορεί να εμφανιστεί αυθόρμητα κατά τη διάρκεια διαφορετικών σταδίων της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της εφηβείας ή της εγκυμοσύνης. Αν και πρόκειται για σπάνια κατάσταση, το τόσο μεγάλο στήθος μπορεί να προκαλέσει έντονα σωματικά και συναισθηματικά προβλήματα.

 

 

Υπερβολικά μεγάλο στήθος και προβλήματα που προκαλεί

 

Οι γυναίκες με γιγαντομαστία συνήθως αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που σχετίζονται με το μέγεθος και το βάρος των μαστών τους. Πέρα από τη συνεχή ψυχολογική δυσφορία, το υπερβολικά μεγάλο στήθος προκαλεί ακόμα και προβλήματα υγείας, όπως:

  • Χρόνιο πόνο στον αυχένα και την πλάτη λόγω του βάρους των μαστών.
  • Λανθασμένη στάση του σώματος λόγω του βάρους και του μεγάλου μεγέθους των μαστών, γεγονός που συμβάλλει σε επιπλέον καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης.
  • Χρόνιο πόνο στους ίδιους τους μαστούς με την πάροδο του χρόνου λόγω του βάρους και της πίεσης που τους ασκείται.
  • Χαλάρωση και πτώση του στήθους λόγω του υπερβολικού βάρους του.
  • Προβλήματα στο δέρμα της περιοχής κάτω από τους μαστούς όπως εξανθήματα και μολύνσεις.
  • Δυσκολία στην αναπνοή σε σοβαρότερες περιπτώσεις λόγω της πίεσης που ασκούν οι μαστοί.

Ωστόσο, πέρα από τα σωματικά συμπτώματα και προβλήματα, η γιγαντομαστία ή το πολύ μεγάλο στήθος προκαλεί και ψυχολογικά προβλήματα σε μια γυναίκα. Αρχικά, η τόσο έντονη εικόνα του στήθους μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερο άγχος και ανησυχία σε μια γυναίκα. Το υπερβολικά μεγάλο στήθος μπορεί επίσης να ασκήσει περιορισμούς ως προς τα είδη ρούχων που αισθάνεται άνετα να φορέσει η γυναίκα. Επίσης, κοινωνικές δραστηριότητες ή δραστηριότητες που απαιτούν σωματική δραστηριότητα μπορεί να είναι δύσκολες ή άβολες για τις γυναίκες με γιγαντομαστία. Τέλος, Η ενόχληση που προκαλείται από το πολύ μεγάλο στήθος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο, καθώς η εύρεση μιας άνετης θέσης μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα απαιτητική πρόκληση. Ο διαταραγμένος ύπνος με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω άγχος και να επηρεάσει αρνητικά την ευημερία και την ψυχολογία μιας γυναίκας.

 

 

Πώς η γιγαντομαστία αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά

 

Λύση στη γιγαντομαστία και το υπερβολικά μεγάλο στήθος που προκαλεί διάφορα προβλήματα μπορεί να δώσει μόνο ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός. Η ενδεδειγμένη επέμβαση που προτείνουν όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί είναι η μειωτική στήθους. Η χειρουργική επέμβαση μείωσης του μεγέθους του στήθους αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για τη γιγαντομαστία, προσφέροντας ανακούφιση από τα σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει. Μέσω αυτής της διαδικασίας αφαιρείται η περίσσεια δέρματος, λίπους και ιστού από το στήθος, γεγονός που βελτιώνει τόσο το μέγεθος όσο και το σχήμα των μαστών. Όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, τα αποτελέσματα είναι φυσικά και μακροχρόνια. Επιπλέον, λόγω της φυσικής τάσης των μεγάλων μαστών να αποκτούν πτωτική τάση με την πάροδο του χρόνου, η μειωτική συχνά συνδυάζεται με ανόρθωση στήθους, προσφέροντας σαφώς βελτιωμένα αισθητικά αποτελέσματα. 

 

Ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Άρης Νταμάγκας εφαρμόζει μια σύγχρονη τεχνική κατά την οποία πραγματοποιεί μία κάθετη τομή γύρω από τη θηλαία άλω. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται οι εκτεταμένες ουλές τύπου «άγκυρας» των παλαιότερων μεθόδων. Αυτή η σύγχρονη τεχνική εξασφαλίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο.

 

 

Ανάρρωση και τελικό αποτέλεσμα

 

Η μειωτική στήθους διαρκεί 2-3 ώρες υπό γενική αναισθησία και η νοσηλεία διαρκεί συνήθως μία ημέρα. Η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετά από 2 εβδομάδες, ενώ η πλήρης αποκατάσταση επιτυγχάνεται σε 3-4 εβδομάδες. Στις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση, το στήθος μπορεί να φαίνεται πιο σφιχτό ή υπερβολικά στητό, ωστόσο σταδιακά παίρνει την τελική του θέση, με τα οριστικά αποτελέσματα να είναι εμφανή σε τρεις μήνες, μόλις υποχωρήσει το οίδημα. Οι ουλές φθάνουν στην τελική τους μορφή μέσα σε διάστημα 3-10 μηνών. Να σημειωθεί ωστόσο πως η διάρκεια του αποτελέσματος ποικίλλει, καθώς εγκυμοσύνες, αλλαγές βάρους και η φυσική διαδικασία γήρανσης μπορεί να επηρεάσουν το σχήμα του στήθους μακροπρόθεσμα.

English »