damagas.com

Edit Content
ενέσιμη μεσοθεραπεία

 Ενέσιμη Μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα: ανανέωση από μέσα…προς τα έξω!

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία με αυτόλογο λίπος είναι ό,τι πιο μοντέρνο έχει να επιδείξει μέχρι τώρα η Πλαστική Χειρουργική. Αφού ολοκληρωθεί η προηγούμενη διαδικασία συλλογής, επεξεργασίας κι έγχυσης του λίπους , ακολουθεί ένα περαιτέρω στάδιο επεξεργασίας του λίπους. Κατά το στάδιο αυτό αφαιρούνται όλα τα λιποκύτταρα και το υγροποιημένο διάλυμα, πλούσιο σε βλαστοκύτταρα, εγχύεται με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας κάτω από την επιδερμίδα.

Τα αποτελέσματα που προσφέρει η ενέσιμη μεσοθεραπεία αντιγήρανσης είναι εκπληκτικά στην ανανέωση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού και στο «ντεκολτέ». Επίσης, πολύ αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα για τους μαύρους κύκλους στα μάτια, για τις ουλές και για τις πρώιμες κόκκινες ραβδώσεις (ραγάδες) στην κοιλιά, στο στήθος και στα μπράτσα.

Η αυτόλογη μεταφορά λίπους, αναφέρει ο Πλαστικός Χειρουργός Άρης Νταμάγκας, αποτελεί μια ασφαλή, καλά ανεκτή διαδικασία, αφού πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο- επομένως αναίμακτη και ανώδυνη- που είναι, επιπλέον, η μοναδική που ανανεώνει το δέρμα από μέσα προς τα έξω. Τα αποτελέσματα της αυτόλογης μεταφοράς λίπους είναι φυσικά, μακροχρόνια και ορατά από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Συχνές ερωτήσεις για την ενέσιμη μεσοθεραπεία αντιγήρανσης με βλαστοκύτταρα

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τα βλαστοκύτταρα από τις άλλες μη επεμβατικές τεχνικές που πραγματοποιούνται στο χώρο του ιατρείου;

Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι τα βλαστοκύτταρα που προέρχονται από το λίπος, όταν εγχύονται σε διάφορα σημεία του δέρματος ουσιαστικά μετατρέπονται σε καινούρια κύτταρα του δερματικού ιστού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αναγέννηση των περιοχών αυτών. Άρα έχουμε, εκτός από την εξωτερική αναγέννηση, και μια βιολογική αναγέννηση.

Μπορεί η μεσοθεραπεία αντιγήρανσης με βλαστοκύτταρα να με «ξεκουράσει» από την επαναληψιμότητα των υπόλοιπων μη χειρουργικών τεχνικών, όπως η ενέσιμη βοτουλινική τοξίνη ή το υαλουρονικό οξύ;

Αυτό είναι ένα ακόμα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της nano fat grafting, αφού τα αισθητικά αποτελέσματα, που πετυχαίνουμε με τη βοήθειά της, έχουν πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια (συνήθως πάνω από τρία έτη) απ’ό,τι αυτά των άλλων μη επεμβατικών τεχνικών.

Πόσο ασφαλής είναι η μεσοθεραπεία αντιγήρανσης με βλαστοκύτταρα;

Η αυτόλογη μεταφορά λίπους προσφέρει ανανέωση της εξωτερικής εμφάνισης χωρίς τη χρήση ξένου προς τον οργανισμό υλικού έγχυσης: με απλά λόγια, αντικαθιστά «το ίδιο με το ίδιο», το δικό σου υλικό εγχύεται στο δικό σου οργανισμό. Με τον τρόπο αυτό αποκλείονται οι αλλεργικές αντιδράσεις και εξασφαλίζεται απόλυτη ασφάλεια στους υποβαλλόμενους σε αυτήν -με την προϋπόθεση, βέβαια, να πραγματοποιείται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, να τηρούνται όλοι οι κανόνες αποστείρωσης και επεξεργασίας του υλικού.

Πόσο χρόνο παίρνει η διαδικασία της nano fat grafting;

Είναι μια σχετικά σύντομη διαδικασία και εξαρτάται από το είδος της αναισθησίας που θα χρησιμοποιηθεί, καθώς επίσης από τις περιοχές όπου θα εφαρμοστεί η μεσοθεραπεία. Αν θα γίνει μόνο με τοπική αναισθησία κρατάει περίπου μία ώρα, ενώ αν γίνει είτε με μέθη είτε συνεργικά με κάποια άλλη επέμβαση μπορεί να κρατήσει λίγο περισσότερο.

Πώς θα φαίνομαι αμέσως μετά την υποβολή μου σε μεσοθεραπεία αντιγήρανσης με βλαστοκύτταρα; Πόσο να υπολογίζω ότι θα μείνω μακριά από επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες;

Επειδή η έγχυση των βλαστοκυττάρων γίνεται κάτω από την επιδερμίδα μπορεί να υπάρχουν μικρά πρηξιματάκια (πομφοί), τα οποία όμως υποχωρούν σε μία με δύο ημέρες, άρα πρακτικά ο χρόνος ανάρρωσης είναι ίδιος με αυτόν μιας μεσοθεραπείας με συνθετικό υλικό. Επομένως θα έχετε σύντομη επάνοδο στις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η nano fat grafting δεν μπορεί να εφαρμοστεί;

Είναι σημαντικό να μην έχετε προβλήματα υγείας, όπως π.χ. στην κυκλοφορία του αίματος και φυσικά να υπάρχουν δότριες περιοχές για τη συλλογή του λίπους.

Ποιο είναι το κόστος της μεσοθεραπείας αντιγήρανσης με βλαστοκύτταρα;

Το τελικό κόστος εξαρτάται από κάποιες παραμέτρους, όπως είδος αναισθησίας, χώρος εφαρμογής, κλπ. Αλλά αν συγκρίνει κάποιος τη διάρκεια του αισθητικού αποτελέσματος, σε σχέση με το κόστος και τη διάρκεια των υπόλοιπων εναλλακτικών λύσεων (συνθετικά υλικά, αίμα, κλπ.), είναι αναμφισβήτητα πολύ χαμηλότερο.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ