damagas.com

Edit Content
λίφτινγκ προσώπου

 Λίφτινγκ προσώπου: η “χρυσή επιλογή” για “προσωπική” ανανέωση

Facelift – λίφτινγκ προσώπου: η επέμβαση, η νέα τεχνική multi-vectored facelift, η κατάλληλη ηλικία, λίφτινγκ προσώπου τιμές, το αποτέλεσμα του λίφτινγκ και όλα όσα θέλετε να ξέρετε στο κείμενο που ακολουθεί.

   Το λίφτινγκ προσώπου αντιμετωπίζει τη χαλάρωση και πτώση του δέρματος του μέσου προσώπου και του τραχήλου. Διατηρεί τη φήμη του ως το «golden standard» για την αναζωογόνηση του προσώπου, αφού καμία μη χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να το αντικαταστήσει όταν συνυπάρχουν τα εξής σημάδια γήρανσης: «σπασμένη» και χαλαρωμένη επιδερμίδα στο μέσο πρόσωπο, ρυτιδωμένος λαιμός, ρυτίδες και βαθιές ρινοχειλικές πτυχώσεις, «πεσμένα» μάγουλα και διπλοσάγονο. Ως πλαστικός χειρουργός, γνωρίζω το θεαματικό αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει εφόσον η επέμβαση εκτελεστεί σωστά και εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις.

 Multi-vectored facelift

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του λίφτινγκ είναι, επομένως, ότι μπορεί να βελτιώσει όλες τις αισθητικές υποομάδες του προσώπου ταυτόχρονα, ενώ η πλέον προηγμένη τεχνική multi-vectored facelift στοχεύει σε όλες τις αιτίες της γήρανσης του προσώπου. Το γεγονός που αναδεικνύει ως πραγματικά μοναδική τη συγκεκριμένη τεχνική είναι η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής ανάρτησης του SMAS –μυο-απονευρωτικό σύστημα- και της επιδερμίδας σε διαφορετικούς άξονες –για την επίτευξη μεγαλύτερης σύσφιξης και φυσικότερης εμφάνισης- κάτι που δεν είναι απόλυτα εφικτό με άλλες διαθέσιμες τεχνικές λίφτινγκ, όπου όλοι οι ιστοί κινητοποιούνται ως μια ενιαία ομάδα.

   Η απόλυτη αναζωογόνηση επιτυγχάνεται με τη χρήση συνεργικών μεθόδων, με τις οποίες –εκτός από τη χαλάρωση και την πτώση- αποκαθίσταται η υφή και η ποιότητα του δέρματος του προσώπου και του λαιμού, καθώς επίσης η τυχόν ατροφία του λίπους.

Ειδικότερα, με το multi-vectored facelift, που έχει ένδειξη εφαρμογής στην πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων, επιτυγχάνεται:

  • Επαναφορά, με ανατομικό τρόπο, της πτώσης των μαλακών μορίων στη φυσική τους θέση. Πραγματοποιείται ανάρτηση των ιστών σε πρόσωπο και λαιμό –αποκαθίστανται και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις σημαντικής χαλάρωσης- ανόρθωση των ζυγωματικών, διόρθωση της ασυμμετρίας του σχήματος του προσώπου μεταξύ των δύο πλευρών του, διόρθωση της πτώσης στο σώμα της κάτω γνάθου και αναδιαμόρφωση του πηγουνιού, επαναφέροντας το νεανικό τριγωνικό περίγραμμα του προσώπου. Παράλληλα η βελτίωση της ρινοχειλικής περιοχής και η εξάλειψη των ρυτίδων αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις γωνίες του προσώπου.
  • Ανόρθωση των φρυδιών και επαναφορά της νεανικότητας και της εκφραστικότητας του βλέμματος με βλεφαροπλαστική ή κροταφικό lift.
  • Αναπλήρωση του όγκου στους κροτάφους, τα ζυγωματικά και το μέσο πρόσωπο (δηλαδή την περιοχή από τα κάτω βλέφαρα μέχρι το μάγουλο) με τη χρήση αυτόλογου λίπους, μεσοθεραπείας με βλαστοκύτταρα ή υαλουρονικού οξέος.
  •  Resurfacing (επανεπιθηλιοποίηση): ανανέωση και ανάπλαση της επιδερμίδας με τη χρήση peeling ή laser.

Η επέμβαση του λίφτινγκ προσώπου

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου τρεις ώρες, χρησιμοποιείται γενική ή και τοπική αναισθησία με μέθη και συνήθως δίδεται εξιτήριο την ίδια ημέρα (ημερήσια νοσηλεία).

Η «τεντωμένη» εμφάνιση ή οι μεγάλες και φανερές τομές, που δημιουργούσαν σημάδια και περιορισμούς στις καθημερινές συνήθειες για αρκετό χρονικό διάστημα στους υποβαλλόμενους σε λίφτινγκ προσώπου ανήκουν στο παρελθόν της πλαστικής χειρουργικής. Σήμερα, η μετεγχειρητική περίοδος του facelift είναι ομαλή, η ανάρρωση διαρκεί 10-14 ημέρες, οπότε μπορεί να πραγματοποιηθεί και η επιστροφή στην εργασία, ενώ η πλήρης δραστηριότητα επέρχεται μετά τις 2 εβδομάδες.

Λίφτινγκ: το αποτέλεσμα

Στόχος της επέμβασης είναι η δημιουργία μιας ανανεωμένης εμφάνισης, χωρίς, όμως, να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου ή να φαίνεται το άτομο ως κάποιο άλλο ή να γίνεται αντιληπτή η παρέμβαση του πλαστικού χειρουργού. Με άλλα λόγια, επιτυχημένο θεωρείται το λίφτινγκ που επαναφέρει με φυσικότητα τη χαμένη ομορφιά και αναδεικνύει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου, χωρίς να τα αλλάζει. Επομένως, οι ρεαλιστικές προσδοκίες, η εξατομίκευση, η αποφυγή των υπερβολών και το διακριτικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι οι «παράγοντες-κλειδιά» για τη βίωση υψηλών επιπέδων μετεγχειρητικής ικανοποίησης.

   Η κληρονομικότητα, η ποιότητα του δέρματος, οι σημαντικές αυξομειώσεις βάρους, το κάπνισμα αλλά και περιβαλλοντικοί παράγοντες (όπως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο) μπορούν να επηρεάσουν τη μακροβιότητα ενός facelift, το αποτέλεσμα του οποίου διαρκεί σε γενικές γραμμές από επτά έως δέκα χρόνια.

Λίφτινγκ προσώπου τιμές

Το facelift αποτελεί μια πολύ εξατομικευμένη επέμβαση. Το κόστος εξαρτάται από το είδος της αναισθησίας που θα απαιτηθεί (αφού αν πρόκειται για μίνι λίφτινγκ προσώπου μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τοπική αναισθησία, επομένως λείπει το κόστος του ιδιωτικού θεραπευτηρίου), καθώς και την τεχνική ή το συνδυασμό τεχνικών που θα χρειαστεί για το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα (αν, για παράδειγμα, χρειαστεί συνεργικά βλεφαροπλαστική ή μη επεμβατικές τεχνικές, όπως βλαστοκύτταρα ή ενέσιμη βοτουλινική τοξίνη). Η ακριβής εκτίμηση του κόστους μπορεί να γίνει μόνο κατά τη διάρκεια της προεγχειρητικής συνεδρίας.

 Λίφτινγκ χωρίς νυστέρι

Το μη χειρουργικό λίφτινγκ βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις γυναικών και ανδρών που επιθυμούν αναζωογόνηση προσώπου με μηδενική αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητές τους.

   Μια από τις πιο αποτελεσματικές μη επεμβατικές επιλογές είναι το ιατρικό μηχάνημα HiPRO-V, που ονομάζεται, εναλλακτικά, λίφτινγκ χωρίς νυστέρι. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία HIFU (High Intensity Focused Ultrasound, δηλαδή υψηλής ενέργειας εστιασμένους υπέρηχους), αποτελεί την τελευταία γενιά SMAS LIFTING. Προκαλώντας σύσφιξη του SMAS αντιμετωπίζει τη χαλάρωση, επιτυγχάνει σύσφιξη και ανόρθωση του δέρματος, ενώ ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση των ρυτίδων, η βελτίωση της όψης της περιοχής των ματιών, η αντιμετώπιση του διπλοσάγονου και γενικά η αναζωογόνηση προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ.

   Εξίσου αποτελεσματική επιλογή για λίφτινγκ προσώπου χωρίς νυστέρι αποτελεί το Bio Nutri Lift, που συνίσταται στο μοναδικό συνδυασμό του υαλουρονικού οξέος και του NCTF 135HA –ενός πολυδύναμου σκευάσματος με 55 αναζωογονητικά στοιχεία- και την έγχυσή τους με την τεχνική της αναδρομικής κίνησης. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται εντυπωσιακή απάλυνση γραμμών και ρυτίδων –ακόμα και των πιο «δύσκολων», όπως π.χ. οι ρυτίδες θλίψης ή «μαριονέτας» και οι κάθετες ρυτίδες του άνω χείλους- διόρθωση της χαλάρωσης, εξάλειψη των «μαύρων κύκλων», τόνωση των ζυγωματικών, καταπολέμηση του διπλοσάγονου, αποκατάσταση του χαμένου όγκου και των αναλογιών του προσώπου.

Συχνές ερωτήσεις για το λίφτινγκ προσώπου

Λύστε τις πιο συχνές απορίες για την αναντικατάστατη επέμβαση πλαστικής προσώπου

Βρίσκομαι σε μια διαδικασία απώλειας κιλών. Πότε είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να υποβληθώ σε facelift;

 

Η απώλεια κιλών, ιδιαίτερα μάλιστα η μαζική απώλεια μετά από βαριατρική επέμβαση, έχει αντίκτυπο και στο πρόσωπο. Σε τέτοιες περιπτώσεις το λίφτινγκ προσώπου είναι «μονόδρομος» για όποιον ενδιαφέρεται για την εικόνα του. Το καλύτερο είναι να σταθεροποιηθείτε στο νέο σας βάρος πριν προχωρήσετε στο facelift. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε το καλύτερο δυνατό –αλλά και μακροχρόνιο- αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ θα ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα επιπλοκών.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να υποβληθώ σε λίφτινγκ προσώπου;

Ο χρόνος χαλάρωσης του προσώπου και του λαιμού διαφέρει από άτομο σε άτομο, μπορεί π.χ. ακόμη και ένα μικρό σε ηλικία άτομο να εμφανίσει πρώιμα σημάδια γήρανσης μετά από μαζική απώλεια βάρους. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για την επέμβαση, αφού η γήρανση επιδρά διαφορετικά στο κάθε πρόσωπο. Πρόκειται για μια εξατομικευμένη επέμβαση που την αναγκαιότητά της τη βιώνει ξεχωριστά το κάθε άτομο. Συνήθως, η αναγκαιότητα για ένα λίφτινγκ προσώπου προκύπτει  μετά την τέταρτη δεκαετία της ζωής.

Μπορούν οι μη επεμβατικές τεχνικές να με βοηθήσουν να καθυστερήσω την πραγματοποίηση ενός λίφτινγκ προσώπου;

Όταν εξετάζετε τον καλύτερο τρόπο για να εξαλείψετε τις ρυτίδες σας και να αποκτήσετε μια ομαλότερη, νεανικότερη επιδερμίδα χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας την εξής πραγματικότητα: Υπάρχουν δύο τρόποι, με τους οποίους ο χρόνος αφήνει τα ίχνη του στο πρόσωπό μας. Ο πρώτος είναι στην υφή του δέρματος και ο δεύτερος στη χαλάρωση των ιστών. Όσον αφορά τα προβλήματα στην υφή του δέρματος, μη επεμβατικές τεχνικές, όπως η έγχυση αυτόλογου λίπους ή υαλουρονικού οξέος, καθώς και η μεσοθεραπεία, προσφέρουν τη δυνατότητα ανανέωσης του προσώπου και επιβράδυνσης της διαδικασίας της γήρανσης, άρα μπορούν να καθυστερήσουν και την πραγματοποίηση ενός facelift. Αλλά και η χαλάρωση του δέρματος, που είναι το επόμενο βήμα της προηγούμενης διαδικασίας γήρανσης, μπορεί να καθυστερήσει με τις προηγούμενες μη επεμβατικές τεχνικές. Όταν, όμως, εγκατασταθεί, δυστυχώς, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη με οποιαδήποτε μη χειρουργική μέθοδο, αφού καμία δεν μπορεί να προσφέρει το ίδιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα ενός λίφτινγκ προσώπου: πρόκειται, επομένως, για τη μόνη ενδεδειγμένη λύση στην περίπτωση της χαλάρωσης.

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ καλύτερα για την επέμβασή μου; Τι πρέπει να προσέξω πριν την επέμβαση λίφτινγκ;

Καλό είναι να μετριάσετε το κάπνισμα λίγες εβδομάδες πριν το λίφτινγκ προσώπου, αφού αυτό θα σας βοηθήσει στην καλύτερη επούλωση και τη μείωση των ουλών. Επίσης, αποφύγετε  τη λήψη ασπιρίνης, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και ομοιοπαθητικών σκευασμάτων, που μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγία. Η ενυδάτωση του οργανισμού, είναι, επίσης, πολύ σημαντική για τη γρήγορη και ασφαλή ανάρρωσή σας. Αν βάφετε τα μαλλιά σας, έχετε υπόψη σας να το κάνετε λίγο πριν την επέμβαση, αφού μετά την πραγματοποίησή της θα χρειαστεί να περιμένετε περίπου για λίγες εβδομάδες.

Πού θα γίνουν οι τομές της επέμβασης;

Χάρη στις σύγχρονες τεχνικές πραγματοποίησης του λίφτινγκ προσώπου όλες οι τομές που πραγματοποιούνται είναι κρυμμένες μέσα στα μαλλιά. Η μόνη ορατή περιοχή των τομών είναι στο δέρμα κοντά στα αυτιά. Όμως, ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός θα κρύψει την τομή μέσα σε μια φυσική πτυχή του δέρματος, οπότε δεν θα έχετε καμία ορατή ουλή. 

Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από διάφορες μοντέρνες τεχνικές που υπόσχονται αντιμετώπιση της χαλάρωσης στο πρόσωπο. Τι έχει αλλάξει στην ιστορία του λίφτινγκ προσώπου; Ποια είναι τα καλύτερα λίφτινγκ;

Όλες οι τεχνικές διαφέρουν μόνο στις ονομασίες τους. Ένα καλό facelift με επιτυχημένο αποτέλεσμα ουσιαστικά βασίζεται, όχι στο όνομα που θα πάρει από τις τομές που θα γίνουν, αλλά στις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος για την επίτευξη του ιδανικού αποτελέσματος, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε διάρκεια. Άρα όταν ο πλαστικός χειρουργός αποκαθιστά ανατομικά τις αλλαγές που έχουν συμβεί, με σεβασμό στους ιστούς, τότε το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και εγγυημένο. 

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ