damagas.com

Edit Content
ανόρθωση στήθους

Ανόρθωση στήθους επιστροφή στη νεότητα

Η ανόρθωση στήθους (μαστοπηξία) ανυψώνει και διαμορφώνει τους πτωτικούς μαστούς αφαιρώντας την περίσσεια δέρματος και επανατοποθετώντας τις θηλές στο κατάλληλο ύψος. Οι τοκετοί, ο θηλασμός, οι αυξομειώσεις βάρους αλλά και η διαδικασία της γήρανσης αποτελούν παράγοντες που προκαλούν χαλάρωση και πτώση του στήθους, επηρεάζοντας αρνητικά την εμφάνισή του.

Η ανόρθωση στήθους εφαρμόζεται όταν το μέγεθος είναι ικανοποιητικό, αλλά έχει «πέσει και είναι εντελώς άδειο». Το αποτέλεσμα είναι η ανάκτηση της σφριγηλότητας του στήθους, με όφελος μια ελκυστικότερη εξωτερική εμφάνιση και τη βελτίωση της καθημερινότητας της γυναίκας.

Η σύγχρονη τεχνική ανόρθωσης στήθους με αυτοενθέματα

Οι περισσότερες τεχνικές ανόρθωσης στήθους μέχρι τώρα βασίζονταν μόνο στην αφαίρεση δέρματος. Αυτό είχε σαν συνέπεια τη μικρή διάρκεια του αποτελέσματος και τις μεγάλες τομές δίκην «άγκυρας» που δύσκολα γίνονταν αποδεκτές. Με την καινούρια τεχνική ανόρθωσης στήθους με αυτοενθέματα ο πλαστικός χειρουργός Άρης Νταμάγκας επαναδιαμορφώνει το τμήμα του μαστού που ευθύνεται για την πτώση και το προωθεί προς τα πάνω όπως τα ενθέματα. Το αποτέλεσμα της ανόρθωσης στήθους χωρίς ενθέματα είναι ένα ανορθωμένο στήθος με φυσικό τρόπο, με ιδανικό σχήμα, με γεμάτο τον άνω πόλο, με διάρκεια και βέβαια μόνο με κάθετες τομές.

Η τεχνική αυτή είναι ιδανική για στήθος πτωτικό, άδειο στον άνω πόλο αλλά με ικανοποιητικό μέγεθος, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και σε περιπτώσεις μείωσης στήθους ή πλαστικής στήθους με αυτόλογο λίπος.

Η ανόρθωση στήθους είναι σχεδόν ανώδυνη, διαρκεί το πολύ 2 ώρες, χρησιμοποιείται γενική αναισθησία και συνήθως δίδεται εξιτήριο την ίδια ημέρα (ημερήσια νοσηλεία). Η επάνοδος στην εργασία γίνεται σε 1 εβδομάδα και σε πλήρη δραστηριότητα, όπως το γυμναστήριο, σε 3-4 εβδομάδες. Η τελική μορφή των ουλών διαμορφώνεται σε 3-10 μήνες.

 Ανόρθωση στήθους τιμή

Το κόστος της ανόρθωσης στήθους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τεχνική που θα επιλεγεί, δηλαδή αν θα πραγματοποιηθεί με ενθέματα ή χωρίς ενθέματα (ανόρθωση στήθους με αυτοενθέματα). Η ακριβής εκτίμηση του κόστους μπορεί να γίνει μόνο κατά τη διάρκεια της προεγχειρητικής συνεδρίας.

Αποτελέσματα επέμβασης

  Η διάρκεια του αποτελέσματος της ανόρθωσης στήθους ποικίλει. Εγκυμοσύνη, μεταβολές του βάρους και ηλικία ίσως να προκαλέσουν μια νέα πτώση. Τα αποτελέσματα της ανόρθωσης στήθους μπορεί να είναι πιο μακροχρόνια ή ίσως και καλύτερα αν γίνει συνδυασμός με μικρά ενθέματα σιλικόνης–τα οποία, όμως, επηρεάζουν και το κόστος της επέμβασης. Ο συνδυασμός  ανόρθωσης με την αυξητική στήθους επιτυγχάνει σφριγηλότερους και ανορθωμένους μαστούς, με αποτέλεσμα μακράς διάρκειας.

Συχνές ερωτήσεις για την ανόρθωση στήθους

Λύστε τις πιο συχνές απορίες για μια από
τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής στήθους

Πότε θεωρείται ότι το στήθος έχει «πέσει» και πότε μπορώ να σκεφτώ το ενδεχόμενο της ανόρθωσης;

Θεωρητικά, η ανόρθωση στήθους ενδείκνυται όταν η θηλή βρίσκεται κάτω από την υπομάστιο πτυχή (την πτυχή που χωρίζει το στήθος από το θωρακικό τοίχωμα). Υποψήφιες για την ανόρθωση είναι οι γυναίκες που διαθέτουν ικανή ποσότητα ιστού στο στήθος αλλά η στήριξή του είναι ανεπαρκής. Οι γυναίκες, όμως, αντιλαμβάνονται από μόνες τους πότε έρχεται ο χρόνος για ανόρθωση στήθους, γιατί δεν νιώθουν άνετα στα ρούχα τους, δεν απολαμβάνουν τις επιλογές στο ντύσιμό τους, βιώνουν συστολή στις προσωπικές τους στιγμές.

Κατά τη γνώμη σας χρειάζεται να περιμένω για να υποβληθώ σε ανόρθωση στήθους αφού κάνω παιδιά;

Η εγκυμοσύνη φυσικό είναι να αλλάξει το μέγεθος του στήθους. Το στήθος κατά την εγκυμοσύνη διευρύνεται και μετά συστέλλεται: η αυξομείωση αυτή επηρεάζει το αποτέλεσμα της ανόρθωσης στήθους, αν αυτή έχει προηγηθεί της εγκυμοσύνης. Αν στο άμεσο μέλλον προγραμματίζετε να γίνετε μητέρα, καλό θα είναι να αναβάλλετε τη συγκεκριμένη επέμβαση και να την αποφασίσετε μετά την τεκνοποίηση. Πολύ συχνά, εξάλλου, η ανόρθωση στήθους αποτελεί μέρος της διαδικασίας που είναι γνωστή ως mommy makeover.

Είμαι στη φάση που προσπαθώ να χάσω κιλά. Πόσο χρειάζεται να περιμένω για να υποβληθώ σε ανόρθωση στήθους;

Γενικά οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής προσφέρουν καλύτερα και πιο μόνιμα αποτελέσματα όταν σταματήσουν οι αυξομειώσεις βάρους. Στην προκειμένη περίπτωση είναι χρήσιμο να σταθεροποιήσετε το βάρος σας για να αποφύγετε μια νέα «πτώση» του στήθους μελλοντικά.

Μπορεί η ανόρθωση στήθους να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις στο στήθος;

Αν το στήθος σας είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα ή πολύ μικρό, μπορείτε να συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό σας το ενδεχόμενο μιας μειωτικής στήθους ή αυξητικής στήθους αντίστοιχα, στον ίδιο χρόνο με την ανόρθωση. Επίσης, ταυτόχρονα με την ανόρθωση στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί αποκατάσταση ενδεχόμενου προβλήματος εισολκής θηλών.

Υποβλήθηκα σε αυξητική στήθους πριν από μια δεκαετία, μπορώ να προχωρήσω σε ανόρθωση στήθους χωρίς να γίνει αντικατάσταση των ενθεμάτων;

Αν δεν έχετε προβλήματα, όπως πόνο ή δυσφορία, η αντικατάσταση των ενθεμάτων γενικά δεν κρίνεται απαραίτητη. Ωστόσο, ως μέρος της διαδικασίας της ανόρθωσης, η θέση του ενθέματος μπορεί να χρειαστεί να επαναρυθμιστεί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει ή σε αντικατάσταση των ενθεμάτων (αν η ενδιαφερόμενη επιθυμεί να αλλάξει το μέγεθος ή το σχήμα) ή σε εκ νέου τοποθέτηση των ιδίων ενθεμάτων.

Μπορώ να πετύχω την ανόρθωση στήθους χωρίς επέμβαση; Για να καθυστερήσω το χειρουργείο βοηθούν οι ασκήσεις ανόρθωσης στήθους;

Οι ασκήσεις στήθους μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης της θωρακικής περιοχής με την ενίσχυση των υποκείμενων μυϊκών ομάδων (θωρακικοί μύες), κάτι το οποίο με τη σειρά του μπορεί να κάνει το στήθος σας να φαίνεται πιο τονισμένο. Όμως, καμία άσκηση δεν μπορεί να μειώσει τη χαλάρωση του στήθους και να το φέρει ξανά «στη θέση του», δεδομένου ότι οι μαστοί αποτελούνται από λίπος και αδενικά στοιχεία, και όχι από μυϊκή μάζα. Επομένως, η επιθυμητή ανόρθωση στήθους επιτυγχάνεται μόνο χειρουργικά.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ