damagas.com

Edit Content

Ολική μεταμόρφωση του σώματος μετά από απώλεια πολλών κιλών

Η βαριατρική χειρουργική, που περιλαμβάνει επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας (τον γαστρικό δακτύλιο, τη γαστρική παράκαμψη και την αφαίρεση του γαστρικού θόλου κατά περίπτωση), έχει αναπτυχθεί ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες και μπορεί πλέον να απαλλάξει τα άτομα τόσο από τις σωματικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας όσο και από τις ψυχολογικές και κοινωνικές της προεκτάσεις. Ωστόσο, η μαζική απώλεια κιλών αφήνει τα σημάδια της στο σώμα. Τα σημάδια αυτά έρχεται να σβήσει η πλαστική χειρουργική, μέσα από την οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί ολική μεταμόρφωση του σώματος!

  Μετά την απώλεια πολλών κιλών, που είναι το αποτέλεσμα αυτού του είδους των επεμβάσεων, δημιουργείται υπερβολική χαλάρωση δέρματος, εξαιτίας της προηγούμενης διάτασης του δέρματος, της απώλειας του λίπους και της μείωσης της ελαστικότητας των ιστών. Η χαλάρωση αυτή συνήθως εμφανίζεται στην κοιλιά, στους γλουτούς, στους μηρούς, στο στήθος, στους βραχίονες (μπράτσα) και στο λαιμό, κάνοντας το περίγραμμα του σώματος ανώμαλο και την όψη μη ελκυστική. Τα προβλήματα αυτά, παρά το γεγονός ότι είναι πλέον αισθητικά, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των ατόμων, αφού διαπιστώνουν ότι έχουν ξανά δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, περιορισμένες επιλογές στον τρόπο ντυσίματός τους, δεν μπορούν να αναδείξουν τα σημεία του σώματός τους που ήλπιζαν με την απώλεια των κιλών, αποφεύγουν συγκεκριμένες κοινωνικές περιστάσεις ή βιώνουν αμηχανία στις προσωπικές τους στιγμές.

   Αν έχετε χάσει πολλά κιλά, είτε με δίαιτα είτε με χειρουργική επέμβαση, και είστε σταθεροποιημένοι στο καλύτερο για εσάς βάρος, αποτελείτε τον ιδανικό υποψήφιο για επεμβάσεις περιγράμματος σώματος.  Η επιτυχία των επεμβάσεων αυτών, είτε αφορούν μείωση, είτε αύξηση ή ανόρθωση, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, ο σωματότυπος, ο τόνος του δέρματος και κυρίως η σταθερότητα του βάρους. Παρόλο που οι επεμβάσεις αυτές αφήνουν κάποιες ουλές, οι περισσότεροι χειρουργημένοι τις θεωρούν αποδεκτές και βιώνουν μεγάλη μετεγχειρητική ικανοποίηση. Μετά τη βελτίωση της εικόνας του σώματός τους η ζωή τους αλλάζει προς το καλύτερο και βιώνουν θετικά συναισθήματα και ενισχυμένη αυτοπεποίθηση φορώντας μαγιό, αμάνικες μπλούζες και γενικά ρούχα που αφήνουν ακάλυπτα διάφορα μέρη του σώματος.

   Δείτε το βίντεο με την εντυπωσιακή ολική μεταμόρφωση σώματος μετά από απώλεια μεγάλου σωματικού βάρους:

Οι επεμβάσεις για την ολική μεταμόρφωση σώματος μετά από μια βαριατρική επέμβαση μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό, επιτυγχάνοντας μια ολική μεταμόρφωση (total makeover) των ατόμων που υποβάλλονται σε αυτές, με δυναμικές και θεαματικές αλλαγές στην εξωτερική τους εμφάνιση. Το πλάνο των επεμβάσεων συνήθως είναι το παρακάτω:

1ο στάδιο: lift του κάτω μισού του σώματος (lower body lift), lift της έσω επιφάνειας των μηρών

     Στο στάδιο αυτό αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα η «κρεμάμενη» κοιλία, οι «πεσμένοι» και χαλαροί γλουτοί, τα «ψωμάκια» και η χαλάρωση της έξω επιφάνειας των μηρών, το «σωσίβιο» στα πλάγια της κοιλιάς, καθώς και η χαλάρωση στην οπίσθια επιφάνεια του σώματος.

   Η τομή εκτείνεται κυκλοτερώς γύρω από το σώμα και δεν είναι ορατή φορώντας εσώρουχα ή μαγιό. Αν και σε κάποιες περιπτώσεις ήπιας χαλάρωσης, η κοιλιοπλαστική μπορεί να δώσει καλά αποτελέσματα, η κυκλοτερής ανόρθωση (lower body lift) είναι η επέμβαση εκλογής για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων.

   Με το lift της έσω επιφάνειας των μηρών αντιμετωπίζεται με επιτυχία η χαλάρωση στο εσωτερικό μέρος των μηρών, αφαιρείται η περιττή επιδερμίδα και επαναφέρεται η νεανική όψη τους. Οι τομές δεν είναι ορατές γιατί γίνονται στην πτυχή της βουβωνικής περιοχής.

2ο στάδιο: μειωτική ή ανόρθωση ή αυξητική του στήθους και βραχιονοπλαστική

   Οι αλλαγές στο σχήμα και το μέγεθος του στήθους αποτελούν μια ακόμη αναπόφευκτη συνέπεια της μεγάλης απώλειας βάρους. Η μειωτική στήθους – στους άνδρες επέμβαση που αντιμετωπίζει τη γυναικομαστία – αφαιρεί την περίσσεια του μαζικού αδένα και δέρματος που προκύπτει, επανατοποθετώντας τις θηλές στο κατάλληλο ύψος. Η ανόρθωση στήθους ανυψώνει και επαναδιαμορφώνει τους πτωτικούς μαστούς, αφαιρώντας την περίσσεια δέρματος. Ωστόσο, σε περιπτώσεις έντονης χαλάρωσης το στήθος μπορεί να συνεχίσει να είναι επίπεδο και να είναι απαραίτητη και η αυξητική στήθους, με την οποία μπορεί να αποκατασταθεί ο χαμένος του όγκος.

    Με τη βραχιονοπλαστική μειώνεται η περίσσεια δέρματος και λίπους των μπράτσων και βελτιώνεται το περίγραμμά τους. Η τομή βρίσκεται στην κάτω επιφάνεια των μπράτσων, ώστε όταν αυτά βρίσκονται σε οριζόντια θέση να μην είναι ορατή από καμία πλευρά.

3ο στάδιο: λίφτινγκ προσώπου

     Το facelift είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της χαλάρωσης του προσώπου και του λαιμού μετά την απώλεια πολλών κιλών. Αποκαθιστά την πτώση των μαλακών μορίων από αυτές τις περιοχές, ενώ παράλληλα αποκαθιστά το λίπος σε κάποιες άλλες περιοχές που έχουν «αδειάσει», χαρίζοντας ένα ανορθωμένο, ανανεωμένο, νεανικότερο και λιγότερο κουρασμένο πρόσωπο.

    Παράλληλα, στο στάδιο αυτό, γίνονται οποιεσδήποτε αισθητικές βελτιώσεις χρειάζονται προκειμένου να τελειοποιηθεί το αποτέλεσμα των επεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα προηγούμενα στάδια.

    Το μεσοδιάστημα μεταξύ των διαφόρων σταδίων ποικίλει από μερικές εβδομάδες μέχρι μερικούς μήνες κι εξαρτάται κυρίως από τη γενική κατάσταση της υγείας του/της  υποψήφιου/ας.

   Εκτός από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που επιφέρει στην εξωτερική εμφάνιση των υποβληθέντων, η «ολική μεταμόρφωση» του σώματος ισοδυναμεί συμβολικά με μια προσωπική μεταμόρφωση σε όλους τους τομείς της ζωής τους, όπως αναφέρουν οι ίδιοι μετεγχειρητικά. Τα τελευταία χρόνια, έτσι, η πλαστική χειρουργική, με τις  μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει για την αντιμετώπιση των πιο χαρακτηριστικών προβλημάτων μετά από μαζική απώλεια βάρους, θεωρείται το δεύτερο και καθοριστικότερο βήμα στην προσπάθεια των παχύσαρκων ατόμων για μια μακροβιότερη, υγιέστερη και πιο ικανοποιητική ζωή.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ