damagas.com

Edit Content
Άρης Νταμάγκας

Βιογραφικό σημείωμα – Dr. Άρης Νταμάγκας

 Ο Πλαστικός Χειρουργός Άρης Νταμάγκας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, στην οποία εντάχθηκε ως αριστούχος ειδικότητας.

 Εξειδικεύτηκε στις τεχνικές Μικροχειρουργικής Αποκατάστασης και Αποκατάστασης Μαστού μετά από μαστεκτομή στην παγκοσμίου φήμης Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Queen Victoria, στο Λονδίνο. Εργάστηκε στο νοσοκομείο του Λονδίνου St. John’s Wood & Elizabeth, με αποκλειστικότητα στην Αισθητική Χειρουργική.

Ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή του στο Southwestern University, στο Dallas των ΗΠΑ, στις πιο σύγχρονες τεχνικές της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής. Εκεί εκπαιδεύτηκε κοντά σε διάσημα ονόματα στον κόσμο της Αισθητικής Χειρουργικής, όπως τον Sam Hamra, τον Rod Rohrich και τον John Tebbets, από τους οποίους διδάχτηκε τις τεχνικές του composite facelift, της αυξητικής στήθους dual plane, καθώς και τις μεθόδους και τεχνικές της ρινοπλαστικής στο ονομαστό Dallas Rhinoplasty Course.

  Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης των σύγχρονων μεθόδων και τάσεων στο χώρο της Ιατρικής, έχει πλήθος συμμετοχών σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, σε πολλά από τα οποία υπήρξε ομιλητής. Αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και συχνά αναπτύσσει θέματα Πλαστικής Χειρουργικής ως καλεσμένος στα ΜΜΕ.

Εργάζεται στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας από το 2001 -όπου σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή- διενεργώντας όλο το φάσμα των επεμβάσεων της Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής, όπως αποκαταστάσεις μετά από τραύμα, έγκαυμα, συγγενείς δυσμορφίες και όγκους. 

  Ο Dr. Άρης Νταμάγκας διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή Χίλτον και χειρουργεί, επί σειρά ετών, σε μεγάλα και έγκριτα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Αθήνας, όπου διενεργεί -διαθέτοντας την επιστημονική κατάρτιση και τεχνογνωσία- όλες τις επεμβάσεις της Αισθητικής και Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής, με μεγάλη εμπειρία στη ρινοπλαστική, την αυξητική στήθους, το λίφτινγκ προσώπου, την κοιλιοπλαστική, τη βλεφαροπλαστική και την επέμβαση κατά της γυναικομαστίας, έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό των συγκεκριμένων επεμβάσεων. 

 Όσον αφορά τις μη επεμβατικές τεχνικές, η πλειοψηφία των οποίων πραγματοποιείται στον πλήρως εξοπλισμένο χώρο του ιατρείου, χρησιμοποιεί πάντα πιστοποιημένα, δοκιμασμένα στο πέρασμα του χρόνου και με ικανοποιητικά follow-up υλικά. Είναι από τους πρώτους πλαστικούς χειρουργούς στην Ελλάδα που εφάρμοσαν τις τεχνικές micro fat grafting και nano fat grafting, που προσφέρουν αναγέννηση πολλών περιοχών του προσώπου και του σώματος, με τη χρήση αυτόλογου λίπους και βλαστοκυττάρων. 

   Η φιλοσοφία του συνίσταται στην προσωποκεντρική προσέγγιση των υποψήφιων για πλαστική επέμβαση, την ανάδειξη της μοναδικότητάς τους, τα φυσικά και μακροχρόνια αισθητικά αποτελέσματα. Με σεβασμό στο σώμα και γνώμονα την αποφυγή των υπερβολών, υιοθετεί τις πιο σύγχρονες και καταξιωμένες μεθόδους και τεχνικές, που εξασφαλίζουν την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση και αφαίρεση ιστών, επιτυγχάνοντας, έτσι, γρήγορη ανάρρωση και άριστα αισθητικά αποτελέσματα, που δεν φέρουν το στίγμα της επέμβασης, όπως είναι: η τεχνική ρινοπλαστικής nasal memory surgery, η τεχνική αυξητικής στήθους dual plane, η ανόρθωση στήθους με αυτοενθέματα, η τεχνική της σύνθετης βλεφαροπλαστικής των πέντε σημείων (composite blepharoplasty) και η λιποκοιλιοπλαστική.

   Τάσσεται υπέρ της διεπιστημονικής συνεργασίας στο χώρο της πλαστικής χειρουργικής, προς όφελος της ασφάλειας των υποβληθέντων σε πλαστικές επεμβάσεις και της κάλυψης των εξατομικευμένων αναγκών τους. 

   Το διάβασμα και η γυμναστική είναι οι αγαπημένες του ασχολίες. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ