damagas.com

Edit Content
λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση: το “golden standard” για την αφαίρεση του επίμονου λίπους

  Λιποαναρρόφηση κοιλιάς, γλουτών, μηρών, σε μπράτσα, προγούλι και πολλά άλλα σημεία του σώματος: η διαδικασία, κόστος λιποαναρρόφησης, αποτελέσματα, αναίμακτη λιποαναρρόφηση Vibrasat Pro και όλα όσα θέλετε να ξέρετε στο κείμενο που ακολουθεί. 

Λιποαναρρόφηση Τι Είναι

   Η λιποαναρρόφηση είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής η οποία σμιλεύει το σώμα, εξαλείφοντας το επίμονο, ανεπιθύμητο υποδόριο λίπος -το οποίο αντιστέκεται στη δίαιτα και τη γυμναστική- από τους γλουτούς, τους γοφούς, τους μηρούς, τις γάμπες, τους αστραγάλους, τα πλευρά, τη μέση, το στομάχι, το στήθος, την πλάτη, τους βραχίονες και το λαιμό, ενώ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τόσο τα γυναικεία «ψωμάκια», όσο και το αντιαισθητικό ανδρικό «σωσίβιο».

 Συχνά συνδυάζεται με άλλες επεμβάσεις –όπως την κοιλιοπλαστική  και την επέμβαση για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας – για την επίτευξη μιας ελκυστικότερης σιλουέτας και αποτελεί μία από τις ασφαλέστερες και πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις.

Κατάλληλοι Υποψήφιοι

Αν έχετε εντοπισμένες περιοχές εναπόθεσης λίπους, που είναι δυσανάλογες με το υπόλοιπο σώμα σας και μικρή ποσότητα περιττής επιδερμίδας, αν επιθυμείτε πιο οριοθετημένο και λείο περίγραμμα σε ορισμένα σημεία του σώματος και η ελαστικότητα της επιδερμίδας σας είναι καλή (αφού η λιποαναρρόφηση αφαιρεί λίπος, αλλά δεν σφίγγει την επιδερμίδα), αν δεν έχετε προβλήματα υγείας, δεν είστε ιδιαίτερα υπέρβαροι και το βάρος σας είναι σταθερό, μπορείτε να σκεφτείτε την επιλογή της λιποαναρρόφησης.

   Η συγκεκριμένη επέμβαση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν λύση για προβλήματα υγείας ή σαν πλάνο απώλειας βάρους, αλλά αποκλειστικά ως τρόπος βελτίωσης του σχήματος του σώματος και διαμόρφωσης ενός ελκυστικότερου περιγράμματος. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι η λιποαναρρόφηση, εκτός από την αφαίρεση του συγκεκριμένου λίπους, προκαλεί –όταν έχει προηγηθεί απώλεια κιλών- περαιτέρω απώλεια βάρους γιατί αυξάνει το μεταβολισμό.

 Παρά την έλευση πολλών εναλλακτικών τεχνικών –είτε επεμβατικών είτε μη επεμβατικών- η κλασική λιποαναρρόφηση συνεχίζει να θεωρείται το golden standard για την αφαίρεση του λίπους, γιατί δίνει τα πιο προβλέψιμα, μόνιμα και θεαματικότερα αποτελέσματα, ενώ ο «αδικημένος» ιστός που αφαιρείται μπορεί να χρησιμοποιηθεί  για αυξητική περιγράμματος του σώματος, αυξητική γλουτών, αύξηση του στήθους ή μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα.

  Παρακολουθήστε το βίντεο με τη μεταφορά λίπους για βραζιλιάνικη ανόρθωση γλουτών:

Διαδικασία επέμβασης

   Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο πλαστικός χειρουργός -αφού πρώτα έχει προηγηθεί διήθηση με ειδικά διαλύματα των επιθυμητών περιοχών προς βελτίωση- εισάγει λεπτές κάνουλες μέσω μικροσκοπικών τομών -οι οποίες κάποιες φορές δεν χρειάζονται ούτε καν ράμμα για να επουλωθούν- στο δέρμα. Στη συνέχεια στοχεύει τις εντοπισμένες εναποθέσεις του λίπους και τις αναρροφά με τη βοήθεια αρνητικής πίεσης.

  Η λιποαναρρόφηση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με γενική είτε με τοπική αναισθησία –αν η ποσότητα του λίπους που θα απομακρυνθεί είναι μικρή. Η διάρκεια της επέμβασης εξαρτάται από την ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί, τις περιοχές του σώματος που θα εφαρμοστεί και την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί.

  Η χρήση ειδικού κορσέ μετά την πραγματοποίηση της λιποαναρρόφησης –για το χρονικό διάστημα που θα καθορίσει ο πλαστικός χειρουργός- είναι σημαντική για την επίτευξη του άριστου αισθητικού αποτελέσματος. Οι οπές της λιποαναρρόφησης ξεθωριάζουν και δεν γίνονται καν αντιληπτές με την πάροδο του χρόνου.

 Λιποαναρρόφηση Κόστος

  Το κόστος της λιποαναρρόφησης είναι ανάλογο της έκτασης του προβλήματος, των σημείων του σώματος που θα εφαρμοστεί και του είδους της αναισθησίας που θα επιλεγεί. Η ακριβής εκτίμηση του κόστους μπορεί να γίνει μόνο κατά τη διάρκεια της προεγχειρητικής συνεδρίας. 

 Λιποαναρρόφηση Αποτελέσματα

   Μετά την ενηλικίωση ο αριθμός των λιποκυττάρων παραμένει σταθερός και μεταβάλλεται μόνο ο όγκος τους, γι’αυτό συνήθως τα αποτελέσματα που έχουν οι δίαιτες υποτροπιάζουν, ενώ τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης –όπου ο αριθμός των λιποκυττάρων αφαιρείται- είναι μονιμότερα. Βέβαια, η διατήρηση ενός σταθερού σωματικού βάρους είναι το «κλειδί» για τη μακροβιότητα του αισθητικού αποτελέσματος της λιποαναρρόφησης.

 Αναίμακτη 4D Λιποαναρρόφηση Vibrasat Pro

   Vibrasat Pro: η αναίμακτη λιποαναρρόφηση υποβοηθούμενη από δόνηση (Power Assisted Lipectomy – P.A.L.), που προσφέρει άριστα αισθητικά αποτελέσματα με τη μέγιστη ασφάλεια και άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Η χειρολαβή Vibro –που συνδέεται με την τελευταίας γενιάς συσκευή λιποαναρρόφησης Vibrasat Pro- φέρει στο άκρο της λεπτεπίλεπτη κάνουλα, η οποία πάλλεται μηχανικά, εκτελώντας πολλές μικρές επαναλαμβανόμενες κινήσεις το δευτερόλεπτο (μέχρι και 5000 στροφές ανά λεπτό). Η τεχνική αυτή εκμηδενίζει τον κίνδυνο αιματώματος, οιδήματος και απώλειας αίματος -αφού δεν τραυματίζονται οι γύρω ιστοί και τα αιμοφόρα αγγεία- προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια και έλεγχο στην απομάκρυνση του ανεπιθύμητου λίπους με παράλληλη σύσφιξη και γράμμωση του σώματος.

Παρακολουθήστε το βίντεο με τη λιποαναρρόφηση Vibrasat Pro:

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ