damagas.com

Edit Content
λιπογλυπτική

 Λιπογλυπτική: αψεγάδιαστο σώμα με καμπύλες

Η λιπογλυπτική βελτιώνει το περίγραμμα του σώματος, αφαιρώντας το λίπος που περισσεύει από τα αντίστοιχα σημεία με τη βοήθεια πολύ λεπτών σωλήνων υπό αρνητική πίεση. Σαν στόχο έχει να αντιμετωπίσει τις ατέλειες και να ομορφύνει πολλά σημεία του σώματος ταυτόχρονα.

  Ποια είναι, όμως, η διαφορά της λιπογλυπτικής από τη λιποαναρρόφηση; Η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται όταν θέλουμε να αφαιρέσουμε μια σημαντική ποσότητα ανεπιθύμητου λίπους –το οποίο αντιστέκεται στη δίαιτα και τη γυμναστική- από διάφορα σημεία του σώματός μας. Η λιπογλυπτική αποτελεί έναν πιο «εκλεπτυσμένο» τύπο λιποαναρρόφησης, όπου το αφαιρεθέν λίπος χρησιμοποιείται σε άλλο ή άλλα γειτονικά μέρη του σώματος για τη βελτιστοποίηση των καμπυλών (π.χ. στην περιοχή των γλουτών, των γοφών, στις γάμπες, κλπ.). Κατά τη διάρκειά της ο πλαστικός χειρουργός, δίνοντας προσοχή στις λεπτομέρειες και αντιμετωπίζοντας το σώμα ως ολότητα, το αναδιαμορφώνει αφαιρώντας λίπος και ταυτόχρονα εγχύοντάς το σε άλλες περιοχές του σώματος που χρειάζονται «γέμισμα» προκειμένου να τονιστούν. Πραγματοποιείται, δηλαδή, μεταφορά του λίπους από ένα σημείο του σώματος, στο οποίο υπάρχει περίσσεια, σε άλλο ή άλλα, όπου υπάρχει έλλειμμα. Έτσι, η λιπογλυπτική προάγει μια συνολικά βελτιωμένη εικόνα και ελκυστικότερο περίγραμμα σώματος.

   Η τεχνική αυτή, με τη μηχανική αφαίρεση του λίπους και τη χρήση του κάπου αλλού, πλεονεκτεί σε σύγκριση με άλλες τεχνικές, όπως είναι η λιποαναρρόφηση με λέιζερ, επειδή το λίπος σε αυτή την περίπτωση καταστρέφεται.

  Η λιπογλυπτική σώματος διαρκεί 1-2 ώρες και χρησιμοποιείται γενική, τοπική ή ραχιαία αναισθησία. Συνήθως δίδεται εξιτήριο την ίδια ημέρα (ημερήσια νοσηλεία). Η ανάρρωση εξαρτάται από την έκταση της επέμβασης, αλλά συνήθως δεν ξεπερνά τη μία  εβδομάδα, οπότε μπορεί να γίνει και η επάνοδος στην εργασία. Οι τιμές είναι ανάλογες της έκτασης του προβλήματος και της νάρκωσης που θα επιλεγεί.

  Επειδή το σχήμα και το περίγραμμα του σώματος μπορεί να επηρεαστούν από την αύξηση βάρους, πιθανές εγκυμοσύνες, τη διαδικασία της γήρανσης, την κληρονομικότητα, καθώς επίσης παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, είναι καίριας σημασίας η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών και η σταθερότητα του βάρους για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων  της λιπογλυπτικής.

Συχνές ερωτήσεις για την λιπογλυπτική

Μπορεί η λιπογλυπτική να βελτιώσει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας;

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει τις περισσότερες γυναίκες και οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Σαν εμφάνιση έχει είτε την εικόνα φλοιού πορτοκαλιού είτε μικρά εξογκώματα –περίσσεια- είτε μικρά «βαθουλώματα»-ατροφία. Η λιπογλυπτική, χωρίς να παρέμβει στο αίτιο που προκαλεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, μπορεί να το βελτιώσει αισθητά, αφαιρώντας ή προσθέτοντας το απαραίτητο λίπος και επίσης αποκολλώντας την καθηλωμένη επιδερμίδα που δημιουργεί την εικόνα του φλοιού πορτοκαλιού.

Πόσο λίπος μπορεί να αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης;

Έχουμε πει κατ’επανάληψη ότι η λιπογλυπτική δεν είναι επέμβαση αδυνατίσματος αλλά επέμβαση διαμόρφωσης της σιλουέτας. Άρα το θέμα είναι, το πόσο λίπος επιτρέπεται να αφαιρεθεί, για την επίτευξη του σωστού αποτελέσματος, γιατί αφαιρώντας μια μεγάλη ποσότητα λίπους από ένα σημείο του σώματος, μπορεί να χαθεί η υποστήριξη στο υπερκείμενο δέρμα κι αυτό να κρεμάσει ή να ζαρώσει. Βέβαια, υπάρχουν περιοχές που μας επιτρέπουν να είμαστε πιο επιθετικοί, όπως είναι τα πλάγια της κοιλιακής χώρας ή η περιοχή των γοφών επειδή το δέρμα εκεί έχει καλή συνάφεια με τους υποκείμενους ιστούς και άλλες περιοχές, όπως η έσω επιφάνεια των μηρών, όπου ο κίνδυνος χαλάρωσης είναι πολύ αυξημένος. Τελειώνοντας, αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η λιπογλυπτική ως ιατρική πράξη πρέπει να γίνεται πάντοτε με βάση τα ιατρικά δεδομένα του υποψήφιου ή της υποψήφιας ή με γνώμονα, πρωτίστως, την απόλυτη ασφάλεια σε συνδυασμό με το καλό αποτέλεσμα.

Υπάρχει κίνδυνος στις περιοχές από τις οποίες θα αφαιρεθεί το λίπος να δημιουργηθεί μελλοντικά πρόβλημα αν πάρω κάποια κιλά;

Αν η αυξομείωση του βάρους κυμανθεί σε φυσιολογικά επίπεδα (συν πλην 5 κιλά) σε καμία περίπτωση οι δυσμορφίες που διορθώθηκαν με τη λιποαναρρόφηση δεν θα επανέλθουν. Αν, όμως, πάρουμε αλόγιστα πολλά κιλά, τότε το αποτέλεσμα είναι απρόβλεπτο.

Η λιπογλυπτική αρκεί από μόνη της για να βελτιώσω το περίγραμμα του σώματός μου; Τι μπορώ να κάνω για να αναδείξω το αποτέλεσμα της επέμβασης;

Επειδή η λιπογλυπτική απευθύνεται, κυρίως, σε υγιή και λεπτά άτομα η γυμναστική και οι σωστές διατροφικές συνήθειες μπορούν να μεγιστοποιήσουν το αποτέλεσμα. Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις, που δεν έχουμε το απόλυτο αισθητικό αποτέλεσμα από τη λιπογλυπτική, είτε λόγω μεγάλης χαλάρωσης είτε λόγω παχυσαρκίας, υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν. Σε μικρού βαθμού προβλήματα συνεργικά με τη λιπογλυπτική μπορεί να λειτουργήσει το needling ή το nano fat grafting, που ανανεώνει το δέρμα από μέσα προς τα έξω, κ.ά. Αυτές οι μη επεμβατικές τεχνικές μπορούν να βοηθήσουν όχι μόνο στην ανάδειξη αλλά και στη συντήρηση του αποτελέσματος της λιπογλυπτικής. Αν τώρα το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο, η λιπογλυπτική πρέπει να συνδυάζεται με επεμβάσεις όπως είναι η κοιλιοπλαστική, το lower body lift ή η ανόρθωση στήθους.

Τι προσφέρει η λιπογλυπτική στο πρόσωπο;

Αφενός μπορούμε να αφαιρέσουμε με μικρή λιποαναρρόφηση επίμονα φουσκωματάκια που μπορεί να υπάρχουν σε κάποια σημεία και αφετέρου μπορούμε να εγχύσουμε λίπος σε άλλα σημεία για την καλύτερη διαμόρφωσή τους, όπως είναι τα ζυγωματικά, οι ρινοπαρειακές αύλακες, τα χείλη, τα βλέφαρα, το σώμα της κάτω γνάθου και ο τράχηλος. 

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ