damagas.com

Edit Content
λιπομεταφορά στο στήθος

Λιπομεταφορά στο στήθος, για φυσική και εντυπωσιακή ενίσχυση του όγκου του

Πώς θα αντιδρούσατε αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να βελτιώσετε τον όγκο του στήθους σας με τη χρήση του ίδιου σας του λίπους; Ναι, κι όμως είναι εφικτό! Πρόκειται για τη λιπομεταφορά στο στήθος ή autologous fat grafting, η οποία αποτελεί μια πρωτοποριακή τεχνική στον τομέα της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Αυτή η τεχνική όχι μόνο αυξάνει τον όγκο των μαστών αλλά βελτιώνει και το σχήμα τους με τρόπο που εναρμονίζεται φυσικά με τις αναλογίες του σώματος. Στην κλινική μας, πραγματοποιούμε τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους λιπομεταφοράς για να αναπληρώσουμε το χαμένο όγκο του στήθους, να τονώσουμε τη σφριγηλότητα και να αποκαταστήσουμε τη νεανικότητά του!

 

Η επιλογή της αυξητικής στήθους με μεταφορά λίπους στην κλινική μας σημαίνει εξατομικευμένη και ολιστική φροντίδα. Κατανοούμε ότι κάθε σώμα είναι μοναδικό, και προσαρμόζουμε την προσέγγισή μας στις ανάγκες και τους στόχους της κάθε ασθενούς. Από την αρχική συμβουλευτική συνεδρία μέχρι τη μετεγχειρητική φροντίδα, φροντίζουμε να προσφέρουμε με ακρίβεια το ιδανικό για το δικό σας σωματότυπο αποτέλεσμα.

 

 

Τι είναι η λιπομεταφορά στο στήθος;

 

Η λιπομεταφορά στο στήθος είναι μια αισθητική επέμβαση που χρησιμοποιεί το ίδιο το λίπος του σώματός σας για να αυξήσει τον όγκο και να βελτιώσει το σχήμα των μαστών. Αυτή η τεχνική προσφέρει μια φυσική εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά ενθέματα σιλικόνης. Η λιπομεταφορά πραγματοποιείται με ένα δικό σας, απολύτως συμβατό υλικό, συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας ή απόρριψης από τον οργανισμό. 

 

Η διαδικασία ξεκινά με τη λήψη λίπους από περιοχές του σώματος όπου υπάρχει πλεόνασμα, όπως η κοιλιά, οι γοφοί ή οι μηροί, μέσω λιποαναρρόφησης. Η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται εντελώς ανώδυνα και με ασφάλεια, καθώς χρησιμοποιούνται μικροσκοπικές κάνουλες με προσεκτικές, λεπτές κινήσεις. Αυτή η μέθοδος απομακρύνει τα λιποκύτταρα προσεκτικά και ανώδυνα, διατηρώντας την ακεραιότητά τους. Το λίπος στη συνέχεια καθαρίζεται προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιτυχώς η λιπομεταφορά στο στήθος. Στο επόμενο στάδιο, το λίπος εγχέεται με ακρίβεια στους μαστούς, δημιουργώντας μια πιο γεμάτη και φυσική εμφάνιση. Αυτή η τεχνική μάλιστα προσφέρει διπλό όφελος: ενισχύει τον όγκο και το σχήμα των μαστών, ενώ παράλληλα σμιλεύει τις περιοχές από τις οποίες αφαιρέθηκε το λίπος, οδηγώντας σε ένα πιο καλοσχηματισμένο περίγραμμα σώματος. Σε αντίθεση με τα εμφυτεύματα, η λιπομεταφορά παρέχει μια πιο φυσική αύξηση του όγκου του στήθους. Αν και η ενίσχυση μπορεί να μην είναι τόσο έντονη όσο με τα εμφυτεύματα που τοποθετούνται στην αυξητική στήθους, τα αποτελέσματα θεωρούνται πιο φυσικά. 

 

 

Αποτελέσματα και ανάρρωση μετά από λιπομεταφορά στο στήθος

 

Η λιπομεταφορά στο στήθος χρειάζεται συνήθως περίπου τρεις έως έξι μήνες ώστε να φανεί το τελικό αποτέλεσμα. Στην αρχή, το οίδημα μπορεί να κρύψει το τελικό σχήμα, και μέρος του λίπους θα απορροφηθεί από το σώμα – συνήθως περίπου 30 – 40%. Το υπόλοιπο λίπος παραμένει μόνιμα στην περιοχή του στήθους, αυξάνοντας με φυσικό τρόπο τον όγκο του. Να σημειωθεί πως κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, συνεπώς το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. 

 

 

Οφέλη της αύξησης του όγκου του στήθους με λιπομεταφορά

 

Η αυξητική στήθους με λιπομεταφορά προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως:

  • Φυσική εμφάνιση, καθώς η αξιοποίηση του λίπους της ίδιας της ασθενούς προσφέρει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.
  • Ελάχιστες ουλές, αφού η διαδικασία απαιτεί μικρές τομές, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερο εμφανείς ουλές.
  • Αποφυγή προβλημάτων όπως η ρήξη των ενθεμάτων δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιούνται συνθετικά υλικά
  • Γρήγορη ανάρρωση, γεγονός που επιτρέπει στις περισσότερους ασθενείς να επανέλθουν στις καθημερινές δραστηριότητες μέσα σε λίγες ημέρες.
  • Διπλό όφελος, καθώς εκτός από την ενίσχυση των μαστών, η διαδικασία σμιλεύει περιοχές όπως η κοιλιά ή οι μηροί μέσω λιποαναρρόφησης.
 

Κατάλληλες υποψήφιοι για αύξηση του όγκου του στήθους με λιπομεταφορά

 

Η αυξητική στήθους με μεταφορά λίπους είναι κατάλληλη για πολλές γυναίκες, αλλά ορισμένοι παράγοντες καθορίζουν αν είναι η σωστή επιλογή. Αρχικά, οι υποψήφιες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών με πλήρη ανάπτυξη του στήθους. Οι ασθενείς πρέπει να είναι σε καλή γενική υγεία, χωρίς προβλήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάρρωση. Να σημειωθεί επίσης πως η μεταφορά λίπους είναι ιδανική για γυναίκες με ήπια έως μέτρια χαλάρωση, αλλά όχι για σοβαρή πτώση. Χρειάζεται παράλληλα επαρκές λίπος από την περιοχή που θα λειτουργήσει ως δότρια, οπότε η διαδικασία δεν είναι κατάλληλη για υπερβολικά αδύνατες γυναίκες. Τέλος, αν υφίσταται έντονη πτώση των μαστών, η λιπομεταφορά στο στήθος πιθανότατα δεν θα προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς σε αυτή την περίπτωση έχει ένδειξη η ανόρθωση στήθους.

 

Η αυξητική στήθους με μεταφορά λίπους προσφέρει έναν φυσικό και διακριτικό τρόπο για να αυξηθεί το μέγεθος και το σχήμα των μαστών, χρησιμοποιώντας το ίδιο το λίπος του σώματός σας. Αν και τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τόσο έντονα όσο αυτά που προσφέρουν τα ενθέματα, το αποτέλεσμα είναι συνήθως πιο φυσικό και προσφέρει το πρόσθετο όφελος της σμίλευσης άλλων περιοχών του σώματος. Βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, δεν θα παραμείνει όλο το λίπος που εγχύθηκε στη θέση του. Ένα ποσοστό θα απορροφηθεί από το σώμα, και το ποσοστό αυτό δεν μπορούμε να το προβλέψουμε με ακρίβεια. Σε κάθε περίπτωση, ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Άρης Νταμάγκας σας προτείνει ακριβώς αυτή την τεχνική που θα αυξήσει τον όγκο του στήθους σας, προσφέροντας τα βέλτιστα και με διάρκεια στο χρόνο αποτελέσματα!

English »