damagas.com

Edit Content

Τα dos και τα don’ts στη λιποαναρρόφηση

Για τέλειο αποτέλεσμα με διάρκεια

«Ψωμάκια», «σωσίβιο», «δίπλες» στο πίσω μέρος του σώματος, υπερτροφικοί ανδρικοί μαστοί (γυναικομαστία), «παχουλά» μπράτσα…μικρά ή και μεγαλύτερα προβλήματα στο σώμα μας –ακόμα και στις πιο δύσκολες ανατομικές περιοχές- μπορούν, πλέον, να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα και υψηλή ακρίβεια χάρη στην 4D λιποαναρρόφηση Vibrasat Pro. Η οριστική εξάλειψη του επίμονου, εντοπισμένου ανεπιθύμητου υποδόριου λίπους με παράλληλη σύσφιξη και γράμμωση του σώματος πραγματοποιείται -πιο γρήγορα και ασφαλή από ποτέ- με τη χρήση συσκευής τελευταίας γενιάς με κορυφαίες τεχνολογικές δυνατότητες (μέχρι και 5000 στροφές ανά λεπτό).

Επειδή, όμως, η λιποαναρρόφηση είναι μια ιατρική πράξη ενημερωθείτε ποιες συμπεριφορές είναι ωφέλιμο να υιοθετήσετε και τι χρειάζεται να αποφύγετε για να εξασφαλίσετε την επίτευξη των αισθητικών σας στόχων ανώδυνα και με διάρκεια.

   Τα dos

  • Εστιάστε στην επίτευξη και διατήρηση ενός σταθερού βάρους πριν και μετά την επέμβαση, που να προσεγγίζει όσο περισσότερο γίνεται το ιδανικό, ανάλογα με το σωματότυπό σας, βάρος.
  • Ακολουθήστε τις εξατομικευμένες μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού χειρουργού, ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με τη χρήση ενδυμάτων συμπίεσης. Ο ειδικός κορσές συμβάλλει στην αποφυγή δημιουργίας αιματωμάτων και στη μείωση του οιδήματος, ενώ, παράλληλα, ασκεί ομοιόμορφη πίεση στην περιοχή που έχει γίνει λιποαναρρόφηση. Η χρήση του είναι πολύ σημαντική για την ομαλή, γρήγορη επούλωση και την επίτευξη του ιδανικού αισθητικού αποτελέσματος.
  • Τις πρώτες μετεγχειρητικές εβδομάδες ασχοληθείτε με ελαφριές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του ήπιου περπατήματος –ακόμη και από την επόμενη μέρα- που θα τονώσουν την κυκλοφορία και θα κρατήσουν μακριά επιπλοκές. Δύο με τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση μπορεί να γίνει η πλήρης επαναφορά σε αθλητικές δραστηριότητες. Η υιοθέτηση ενός δραστήριου τρόπου ζωής και η καλή συνήθεια της σωματικής άσκησης σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή είναι, εξάλλου, οι παράγοντες – «κλειδιά» που διασφαλίζουν τη μονιμότητα του αποτελέσματος.
  • Συνδυάστε τη λιποαναρρόφηση με 4D λιπογλυπτική αν επιθυμείτε ταυτόχρονη βελτίωση της κυτταρίτιδας ή προσθήκη όγκου σε γλουτούς, γάμπες ή ανάδειξη του συστήματος των ορθών κοιλιακών (six pack). Μετά από κατάλληλη επεξεργασία το λίπος που αναρροφάται αξιοποιείται για τη σμίλευση άλλων ανατομικών περιοχών, αναδιαμορφώνοντας πλήρως το σώμα με ανάδειξή του τόσο σε στατική (ανάπαυσης/ηρεμίας) όσο και σε δυναμική κατάσταση (μιμούμενη της κίνησης των αντίστοιχων μυϊκών ομάδων).
  • Για τους επόμενους μήνες κάντε σχολαστική χρήση υψηλής αντηλιακής προστασίας κατά την έκθεσή σας στον ήλιο, για να αποφύγετε έστω και μικρές δυσχρωμίες στην υπό λιποαναρρόφηση περιοχή.
 

   Τα don’ts

  • Μην παρασύρεστε από ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές λιποαναρρόφησης, έχοντας ως μόνο κριτήριο επιλογής γιατρού το κόστος. Η πετυχημένη λιποαναρρόφηση απαιτεί έμπειρο πλαστικό χειρουργό που να συνδυάζει άρτια εγχειρητική τεχνική και υψηλή τεχνογνωσία. Η προσεκτική έρευνα και η εξατομικευμένη προεγχειρητική αξιολόγηση μέσα από μία πολύπλευρη προεγχειρητική συνεδρία (ή και περισσότερες) – consultation είναι σίγουρο ότι θα σας οδηγήσουν στη βίωση υψηλών επιπέδων μετεγχειρητικής ικανοποίησης.
  • Αντιμετωπίστε τη λιποαναρρόφηση αποκλειστικά ως τρόπο βελτίωσης του σχήματος του σώματος και διαμόρφωσης ενός ελκυστικότερου περιγράμματος και όχι ως μέθοδο αδυνατίσματος. Κάποιοι ενδιαφερόμενοι θεωρούν, λανθασμένα, ότι το νούμερο στη ζυγαριά θα αλλάξει δραστικά με τη λιποαναρρόφηση, ενώ, αντίθετα, η απώλεια κιλών χρειάζεται να έχει ολοκληρωθεί πριν την επέμβαση για την επίτευξη του ιδανικού αποτελέσματος. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η λιποαναρρόφηση, πέρα από το βάρος του λίπους, που αφαιρείται, μπορεί να προκαλέσει μικρή απώλεια βάρους, λόγω του μετεγχειρητικού στρες, που αυξάνει το μεταβολισμό.
  • Αποφύγετε την άρση βαριών αντικειμένων, τις απότομες κινήσεις και γενικά την έντονη σωματική δραστηριότητα τα πρώτα 24ωρα, που είναι σημαντικά για την ομαλή εξέλιξη της μετεγχειρητικής πορείας.
  • Διακόψτε, έστω προσωρινά, συνήθειες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη συνολική φυσική σας κατάσταση –όπως κάπνισμα ή ξενύχτι- και να επιβραδύνουν την ανάρρωση ή και να οδηγήσουν σε μη προβλέψιμες ουλές. Επίσης, περιορίστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι, καθώς και τηγανισμένες ή «βρώμικες» τροφές (junk food).
  • Μην ανυπομονείτε να δείτε τα αποτελέσματα την ίδια μέρα της επέμβασης. Η διαφορά στη μορφή και το σχήμα του σώματός σας θα είναι ορατή αμέσως μετά τη λιποαναρρόφηση αλλά χρειάζεται να περιμένετε λίγες μέρες για την υποχώρηση τυχόν οιδήματος ή εκχύμωσης και την αφαίρεση των ενδυμάτων συμπίεσης. Το αποτέλεσμα θα οριστικοποιηθεί και θα αναδειχθεί τις επόμενες εβδομάδες, οπότε και θα μπορείτε να αξιολογήσετε και, πάνω απ’όλα, να απολαύσετε τη νέα σας εικόνα.